Mainos

Ukkonen riehui itäisessä Suomessa

Ukkonen on tehnyt tuhojaan laajoilla alueilla Savon ja Kainuun suunnalla.

Kajaaniin kova ukkoskuuro toi rankkoja sateita. Tunnin kestäneen kuuron aikana vettä satoi niin paljon, että keskustan sadevesiviemärit eivät pysyneet perässä ja vesi tulvi liikehuoneistoihin, kellareihin ja alikulkutunneleihin. Pelastuslaitoksen mukaan kaikkiaan toistakymmentä rakennusta kastui. Joukossa oli niin liikehuoneistoja, kouluja kuin omakotitalojakin.

Pelastuslaitosta työllistivät Kainuussa myös salamaniskut. Laakajärvellä salama sytytti hirsirunkoisen yksikerroksisen metsästysmajan, joka tuhoutui palossa täysin. Salaman iskiessä rakennukseen sen sisällä oli mies, mutta hän pääsi poistumaan rakennuksesta loukkaantumatta.

Myös Kuhmossa salama iski autotalliin, mutta palo saatiin sammumaan aikaisessa vaiheessa.

Savonlinnassa paloi maan tasalle 200-neliöinen vanha maalaistalo, jonka pelastuslaitos epäilee syttyneen salamasta. Alueella oli iltapäivällä raju ukkoskuuro. Talossa lomailleet ihmiset olivat poistuneet jo päivällä, joten henkilövahingoilta vältyttiin.

Kuopiossa tuuli kaatoi useita puita ja katkaisi illalla Hiltulanlahden ja Räsälän välisen tien.

Voimakas myrsky tuhosi metsää Lapinlahdella

Lapinlahdella Pohjois-Savossa voimakas myrsky aiheutti alkuillasta laajat tuhot . Puoli kuuden maissa iskenyt trombimainen myrsky tuhosi arviolta 10 hehtaaria metsää ja aiheutti laajoja sähkökatkoja.

Savon Voimasta kerrotaan, että sähköyhtiön alueella noin 700 taloutta on edelleen ilman sähköä. Puita on kaatunut sähkölinjoille ja sähköpylväitä on mennyt poikki. Yhtiö arvioi, että vaurioiden korjaaminen kestää ainakin huomisiltaan asti.

Päivystävän palomestarin mukaan useita puita kaatui myös teille, mutta palokunta sai illan aikana raivattua tiet auki.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.