Mainos

Ukkonen kiersi Ruisrockin – täällä jyrisee nyt

Festarikävijät Turun Ruissalossa saivat huokaista helpotuksesta, sillä ukkonen jättikin Turun väliin.

Sen sijaan voimakkaat ukkoset suuntasivat Pohjanmaalle. Kello 18 aikaan ukkosia oli etenkin Etelä-Pohjanmaalla ja Jyväskylän länsipuolella.

– Siellä voi tapahtuakin joitain vahinkoja, sanoo MTV3:n ja Forecan meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ukkoset liikkuvat hitaasti pohjoiseen. Lounaaseen ja Uudellemaalle ei näytä enää illalla tulevan ukkosia, Kaakkois-Suomessa sen sijaan saattaa ukkostaa.

Salama sytytti piharakennuksen

Alun perin kovia ukkosia odotettiin etenkin Lounais-Suomeen. Ukkoset kuitenkin jäivät Turun edustalla merelle ja Ruisrock-juhlijat säästyivät pahemmalta.

– Turun edustalla merellä oli aika kovia ukkosia, mutta ne eivät rantautuneet, Liisa Rintaniemi kertoo.

Sadevarusteet tosin olivat Ruissalossa tarpeen, sillä vettä satoi päivällä.

Ukkonen ehti iltapäivällä sytyttää ainakin yhden tulipalon, kun Raumalla Satakunnassa salama löi kolmen aikoihin Mäkikatu 5:ssä sijaitsevaan noin 40-neliöiseen piharakennukseen. Palo saatiin kuitenkin hallintaan.

Illalla salama sytytti tulipalon myös Kauhajoella Pohjanmaalla. Sahankyläntiellä noin 300 neliön lautarakenteinen ulkorakennus syttyi palamaan. Talon isäntä sai pelastettua rakennuksessa sijainneesta hevostallista viime hetkellä kaksi hevosta ja ponin. Pelastuslaitos arvioi rakennuksen tuhoutuvan täysin aiheuttaen suurehkot omaisuusvahingot.

Sähköt katkeilivat paikoin

Paraisilla noin 1200 Fortumin asiakasta oli kello 18 jälkeen ilman sähköä ukkosen aiheuttamien vaurioiden vuoksi. Fortum ennakoi katkosten jäävän lyhytaikaisiksi, sillä yhtiö varautui viikonvaihteelle ennustettuihin ukkosiin ylimääräisillä korjaajilla.

Kello 19 jälkeen Paraisten sähköviat olikin saatu korjattua. Sen sijaan Kauhajoella, Närpiössä ja Teuvalla runsaat 1200 Fortumin asiakasta olivat vuorostaan ilman sähköä. Suurin osa sähkökatkoksista oli Närpiössä.

Kello 21 aikaan myös suurin osa Pohjanmaan sähkövioista oli saatu korjattua.

Ainakin sunnuntaina illalla ukkosvauriot näyttivät jäävän odotettua pienemmiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.