Mainos

Ukkonen jyrisee perjantaina maan etelä- ja keskiosan sisämaassa

Perjantaiksi ennustetaan paikoin voimakkaita ukkosia ja rankkoja sateita maan etelä- ja keskiosan sisämaahan. Lähipäivinä hellerajalle voidaan yltää etenkin kaakossa.

Tänään torstaina sää on ollut laajalti poutaista ja kesäisen lämmintä. Iltapäivällä ja illalla sateita saapuu maan länsi- ja lounaisosaan.

Perjantaina iltapäivällä maan etelä- ja keskiosan sisämaassa tulee paikoin voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja. Kuurot ovat paikallisia.

– Yhdellä alueella voi sataa rankasti ja kymmenen kilometrin päässä paistaa aurinko. Rankimmat kuurot osuvat todennäköisesti Tampereen ja Kuopion välille. Rakeet ja ukkospuuskat ovat taas mahdollisia, ennustaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Aurinkoisinta on Pohjanmaan rannikolla ja mahdollisesti etelärannikolla. Helleraja voi mennä rikki kaakossa.

Lauantaina lämpötilat ovat laajalti 20-25 asteessa, Lapissa on viileämpää. Maan keski- ja pohjoisosassa tulee sadekuuroja ja mahdollisesti ukkosia.

Sunnuntaina sää on aurinkoista Keski-Lappiin asti, pohjoisessa sataa. Lämpötilat ovat jälleen 20-25 asteessa. Lämpimintä on etelässä ja kaakossa.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää viilenee ensi viikolla.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, merisää ja golfkenttien ennusteet.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.