Mainos

Ukkonen iski toistamiseen Loviisan ydinvoimalaitokselle

Ukkonen on aiheuttanut jo toisen kerran tänä kesänä ongelmia Loviisan ydinvoimalaitoksella. Ukkonen iski laitosalueelle viimeksi maanantaina ja vahingoitti laitoksen palohälytysjärjestelmää ja viestiyhteyksiä. Ukkonen ei vaarantanut laitosyksikön turvallisuutta.

Ensimmäisen kerran vahinkoa tuli reilu viikko sitten, jolloin ukkonen mykisti laitoksella kymmeniä puhelimia, aiheutti vahinkoa sähkö- ja mittalaitteille sekä pysäytti yhden pääkiertopumpun. Pumput kierrättävät reaktorin jäähdytysvettä, mutta eivät kuulu varsinaisiin turvajärjestelmiin. Pumpun pysähtyminen alentaa automaattisesti reaktorin tehoa.

Ukkosen aiheuttamia vikoja selvitetään ja korjataan edelleen. Säteilyturvakeskus seuraa tilannetta ja arvioi myöhemmin, tarvitaanko laitoksella mahdollisesti joitakin parannuksia. Vielä ei tiedetä, miksi ukkossuojaus ei toiminut riittävän hyvin. Tilannetta tutkii kuluvalla viikolla myös ukkossuojauksiin erikoistunut asiantuntija.

Apulaisjohtaja Pentti Koutaniemi ydinvoimalaitosten valvontaosastolta Säteilyturvakeskuksesta kertoo, että näin mittavat ukkosvauriot ovat hyvin harvinaisia suomalaisilla ydinvoimalaitoksilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.