Mainos

Ukko-laiva irrotettiin karilta

Kallavedellä haveriin joutunut matkustaja-alus Ukko irrotettiin karilta viime yönä. Kolme alusta veti Ukon pois matalikolta, jonka jälkeen alus ajettiin Kuopion satamaan.

Kevään avausristeilyllä ollut Ukko ajautui karille Kuopion kaakkoispuolella eilen alkuillasta. Laivan 110 matkustajaa evakuoitiin nopeasti. Henkilövahinkoja ei syntynyt.

Alus juuttui matalikkoon keulastaan, johon tulleet pienet vuodot tukittiin heti puukiiloin. Polttoainesäiliöt säilyivät ehjinä, eikä ympäristö vahingoittunut. Palokunta oli varautunut eristämään paikan puomein, koska lähellä sijaitsee Kuopion tekopohjavedenottoalue.
-Alus lähti matalikolta hyvin, eikä polttoainevuotoja tapahtunut. Vain pilssivesissä oli aavistuksen verran öljyä, kertoi Kuopion palopäällikkö Jorma Westerholm.

Alukset turvallisia

Palokunnan sukeltajat tarkastivat aluksen pohjan Kuopion satamassa. Pohjasta löytyi pieniä painaumia, mutta ei suurempia vaurioita. Alus pystyy liikkumaan omin voimin.

Kuopiosta alus viedään telakalle Savonlinnaan. Kuopion Roll Risteilyt Oy:n toimitusjohtajan Kari Rapon mukaan Ukko palaa liikenteeseen melko pian, ehkä jo ensi viikonvaihteessa.

Laivan päällikön mukaan haverin aiheutti inhimillinen erehdys. Toimitusjohtaja Rapo kertoo, että sisävesilaivoilla on turvallista matkustaa.
-Ajonopeudet eivät ole koskaan suuria. Tällaisia virheitä sattuu joskus, ihmisethän niitä laivoja ajaa, sanoo Rapo.

Heti purjehduskauden alkuun sattunut haveri harmittaa.
-Kaikki on mennyt sikäli hyvin, että henkilö- ja ympäristövahinkoja ei tullut. Matkustajatkin ovat olleet kuulemma tyytyväisiä henkilökunnan toimintaan.

Rapo uskoo, että haveri ei tule vaikuttamaan kesän risteilytoimintaan. Onnettomuusturvakeskus aloittaa haverin tutkinnan ensi viikolla. Poliisi ei ole alustavissa tutkimuksissa löytänyt mitään rikokseen viittaavaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.