Uimonen lähetyksessä: Rumilla ja hidaspuheisilla ei ole tulevaisuutta politiikassa

Tietokirjailija Risto Uimonen perehdytti Studio55.fi-lähetyksen katsojat tänään viimeaikaisten pääministereidemme maailmaan.

Uimonen pureutuu Pääministerin puhuva pää -teoksessaan Suomen yhdeksän viimeisimmän pääministerin mediasuhteisiin. Kirjailijan mukaan presidentti Mauno Koivisto oli ensimmäinen poliitikko, joka onnistui tiedostamaan median voiman.

– Tuohon aikaan suomalaiset poliitikot tuskin ymmärsivät sellaisia termejä kuin imago tai mielikuva. Koivisto tiedosti tämän täysin. Hän rakensi poliittista tulevaisuuttaan ja imagoaan julkisuuden kautta, tuumasi tietokirjailija Risto Uimonen Studio55.fi-lähetyksessä.

Uimonen painotti, että pelkkä hyvä imago ei politiikassa riitä, vaan poliitikon rooli on sekoitus esiintymistaitoa ja osaamista.

– Hän (Koivisto) ei osaisi heittää hyviä juttuja ja iskulauseita oikealla hetkellä, ellei hänellä olisi valtavaa tiedollista kapasiteettia ja osaamista. Tyhjästä ei voi nyhjäistä.

Hyvä pääministeri, huono naisten mies

Uimonen totesi, että entinen pääministeri Matti Vanhanen oli koko Suomen pääministerinä hyvä pääministeri.

– Vanhanen toimi Suomen kannalta fiksusti ja viisaasti, eikä ajanut oman puolueensa asioita, Uimonen sanoi.

Imagon hoitaminen koitui kuitenkin kohtaloksi.

– Vanhanen pilasi oman uransa häsläämällä naisten kanssa. Jos hän olisi hoitanut yksityiselämänsä toisella tapaa, niin kuka tietää, kuinka kauan hän olisi ollut pääministerinä.

Ei rumille

Juontaja Markku Veijalainen tiedusteli Uimoselta, eikö rumilla ja hidaspuheisilla ole tulevaisuutta politiikassa.

– Tällä hetkellä se siltä näyttää. Jos katsotaan tämän päivän johtavia poliitikkoja, he ovat kaikki hyviä mediatähtiä ja loistavia televisiossa.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Risto Uimonen kertoi pääministereistä ja heidän mediasuhteistaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja