Mainos

Uimonen JSN:n uudeksi puheenjohtajaksi

Julkisen sanan neuvoston uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Kalevan entinen päätoimittaja, tietokirjailija Risto Uimonen. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja MTV:n uutisissa.

JSN:n edellinen puheenjohtaja Pekka Hyvärinen erosi toissa viikolla, koska neuvosto antoi vapauttavan päätöksen Ylen lautakasaohjelmasta.

Uusi puheenjohtaja Uimonen, 62, on poliitikkojen ja median suhteiden asiantuntija, sillä on hän on kirjoittanut aiheesta useita kirjoja. Uimosen kausi neuvoston johdossa kestää kolme vuotta.

Valinnasta päätti JSN:n kannatusyhdistyksen hallitus. Kannatusyhdistys ilmaisi samalla halunsa vahvistaa neuvoston ja median itsesäätelyn uskottavuutta yleisön silmissä. Sen osana selvitetään, onko tarpeen uudistaa Journalistin ohjeita.

Journalistin ohjeisiin on kiteytetty journalistien ja julkaisijoiden näkemys siitä, millaisten eettisten periaatteiden mukaan he haluavat suomalaisen joukkoviestinnän toimivan.

"Journalismin uskottavuus heiluu"

Uimonen uskoo, että neuvoston lautakasapäätös on horjuttanut journalismin uskottavuutta. Uimosen mielestä uskottavuus on kärsinyt monien kansalaisten silmissä.

Uimonen kuitenkin muistuttaa, ettei yhden päätöksen perusteella pitäisi tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

- Kannattaa muistaa Julkisen sanan neuvoston tekemä hyvä työ vuosien varrella, Uimonen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Uusi puheenjohtaja ei ottanut suoraan kantaa toissaviikkoiseen ratkaisuun. Aiemmin hän on sanonut, ettei olisi päätoimittajana hyväksynyt ohjelmaa.

Julkisen sanan neuvosto ilmoittaa tehtäväkseen tulkita hyvää journalistista tapaa. Linjausta ei kuitenkaan määritä yksi päätös, Uimonen huomautti.

(MTV3 - STT)

JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonen: Itsesäätelyjärjestelmästä ei pidä luopua

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.