Mainos

Uimarannoilla käyttäydytään melko asiallisesti ja siveellisesti

Helle, loma, meri, alkoholi ja vähäpukeiset ihmiset ovat yhdistelmä, joka voisi aiheuttaa isojakin ongelmia. Yleisillä uimarannoilla käyttäydytään kuitenkin suhteellisen asiallisesti.

Suositulla Hietalahden uimarannalla eli "Hietsussa" Helsingissä uimavalvojana toimiva Emmi Lajunen kertoo, että valvonta-aikana kello 10-18 rannalla vältytään suuremmilta konflikteilta. Tyypillisimmät tilanteet joihin valvoja joutuu puuttumaan on muita rannankäyttäjiä häiritsevä käytös.

- Ei nyt suoraa seksuaalista kanssakäymistä ole ollut rannalla, mutta välillä on joillain pariskunnilla lähtenyt tilanne niin sanotusti käsistä. Lajunen kertoo.

Jos käytös on siveetöntä, siihen puututaan. Tämä koskee myös yläosattomuutta tai muuten häiritsevää paljastelua.

- Lapsiperheiden suosimilla uimarannoilla yläosattomuuteen puututaan tehokkaammin kuin esimerkiksi Hietsussa, jossa on paljon nuoria aikuisia, Hietalahden ja Lauttasaaren Casinon rantaa valvova Joona Haapaniemi kertoo.

Borat-uikkareissa ei lapsiperheiden suosimille alueille

Borat-uikkareitakin katsotaan läpisormien Hietsussa, mutta esimerkiksi lapsiperheiden suosimassa Lauttasaaren rannassa niihin todennäköisesti puututaan.

- Se riippuu vähän siitä, miten niissä esiinnytään. Jos tarkoituksena on pelkästään paljastella itseään, siihen puututaan, Lajunen sanoo.

- Toisaalta näitä näkee usein polttariporukoilla, ja Hietsussa esimerkiksi tällaiset jalassa saa vain komeat aplodit muilta rannallaolijoilta, Haapaniemi kertoo.

Kameran kanssa tarkkana

Kameran voi tuoda yleiselle uimarannalle ja ottaa kuvia seurueestaan, mutta jos kuvien taustalla näkyy muita, pitäisi henkilöiltä aina kysyä lupa.

- Videokuvaan pitää aina olla lupa. Jos rannalle tulaan videokameran kanssa, menemme aina kysymään, mitä on tekeillä, Haapaniemi sanoo.

Rantapsykologi ja parisuhdeterapeutti

Kaksi vuotta rantavalvojana työskennellyt Joona Haapaniemi myöntää, että työpaikallaan joutuu ja saa olla monessa ammatissa yhtä aikaa.

- Ilman koulutusta on ratkottu myös ihmissuhdeongelmia, hän kuittaa hymähtäen.

Haapaniemi kertoo tapauksesta, jossa nuori tyttö oli ilmeisesti yrittänyt itsemurhaa lääkkeillä. Haapaniemi oli soittanut ambulanssin paikalle ja tyttö oli saatu rannalla hereille. Seuraavaana päivänä nuori nainen oli tullut purkamaan parisuhdekriisiään hänelle.

- Siinä sitten kuuntelin tyttöä ja yritin kommentoida ja ihan hyvillä mielin hän kotiin lähti, Haapaniemi muistelee tapahtumaa.

Kadonneet lapset säikäyttävät

Rantavalvoja Emmi Lajusella ei tule mieleen haastatteluhetkellä mitään kovin poikkeuksellisia valvontatehtäviä. Sen sijaan vanhemmiltaan kadonneet lapset säikäyttävät joka kerta. Onneksi tapaukset kuitenkin päätyvät usein onnellisesti ruuhkaisella rannalla.

Kommentointiosio suljettiin asiattoman kirjoittelun vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.