Mainos

Uimahalli suljettiin romahdusvaaran vuoksi Vantaalla

Vantaan Martinlaakson uimahalli suljettiin tänään puoliltapäivin. Syynä oli se, että hallissa havaittiin rakennetutkimuksissa sortumisvaara.

– Eilen tuli tilakeskuksen tilaama ulkopuolinen tutkimus hallin ruostumisasteesta. Sen mukaan on vaarana, että hallin kattoa kannattelevien betonipalkkien jänneteräkset voisivat napsahtaa yks kaks poikki, Rakennusvalvonnan lupapäällikkö Kaj Hurme kommentoi.

– Kyllä se vaara on tässä tapauksessa ihan ilmeinen.

Rakennusvalvontaviranomaiset ovat asettaneet 70-luvulla rakennetun hallin käyttökieltoon. Tilakeskuksen johtajan Pekka Walleniuksen mukaan akuuttia romahdusvaaraa ei ole.

Wallenius kuitenkin sanoo, että betonirakenteiden kunnon seuraaminen jää monesti sattumanvaraiseksi.

– Huollon yhteydessä visuaalisesti seurataan tilannetta, mutta säännöllistä tarkkailua ei ole. Tässä tapauksessa olemme kuitenkin olleet tietoisia tilanteesta. Hallissa tehtiin tutkimus vuonna 2007 ja sen jälkeen rakenteiden kuntoa on seurattu. Oli yllätys, että tilanne on mennyt huonompaan suuntaan.

Hallin ovet pysyvät kiinni

Liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti arvioi, että hallissa oli sulkemistiedon aikaan noin parikymmentä asiakasta. Hänen mukaansa sulkemiseen ei liittynyt draamaa.

– Väkeä ei nostettu altaasta ylös. Sisällä olijat uivat loppuun ja halli laitettiin kiinni.

Näillä näkymin halli pysyy suljettuna pidemmän ajan. Tarkempaa tietoa saadaan vasta tutkimusten valmistuttua.

– Parin viikon sisällä tiedetään, mitä vaihtoehtoja tässä on: tehdäänkö paikallisia korjauksia vai pitääkö peruskorjata koko halli. Kustannukset voivat tietysti vaihdella korjauksesta riippuen paljon, joten asian rakaisemisessa menee aika pitkään, Wallenius toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.