Mainos

Uiguuriryhmä ilmoittautui syylliseksi Pekingin pommi-iskuun

Maanpaossa olevien uiguurien ryhmä ilmoittautui tänään syylliseksi Kiinan pääkaupungissa Pekingissä tehtyyn pommi-iskuun, kertoi Taiwanin uutistoimisto. Uiguuriseparatistit uhkasivat järjestää uusia iskuja, kunnes Luoteis-Kiinassa sijaitseva Xinjiangin alue on saavuttanut täyden itsenäisyyden.

Silminnäkijöiden mukaan Pekingissä linja-autossa perjantaina räjähtänyt pommi surmasi ainakin kaksi ihmistä, kun taas viranomaisten mukaan räjähdys ei aiheuttanut kuolonuhreja. Pekingiläisen sanomalehden mukaan iskun takana olivat "rikolliset elementit".

Poliisi vahvisti tänään, että Pekingissä räjähti jo torstaina yksi pommi, mutta tässä räjähdyksessä ei loukkaantunut kukaan.

Uiguuriseparatistien lausunnon mukaan Kiinan viranomaiset ovat pidättäneet yli 5 000 muslimia sen jälkeen kun Xinjiangin alueella puhkesi mellakoita helmikuun alussa. Pidätetyistä 1 600:n olinpaikka ei ole selvillä.

Xinjiangin pääkaupungissa Urumqissa räjähti helmikuussa kolme pommia, jotka surmasivat yhdeksän ihmistä. Islaminuskoiset uiguurit, jotka haluavat perustaa alueelle itsenäisen Itä-Turkestanin valtion, ilmoittautuivat syyllisiksi myös näihin iskuihin.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.