Mainos

Uhrit: Taiwanin hallitus hidastelee pelastustoimissa

Taiwanin hallitusta painostetaan nopeuttamaan pelastustoimia taifuuni Morakotin jäljiltä. Viime viikonloppuna riehuneen taifuunin aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt ovat eristäneet satoja ihmisiä syrjäkyliin.

Kuolonuhreja on virallisen tiedon mukaan 108. Vuosikymmenien pahimmat tulvat myös tuhosivat teitä ja siltoja, minkä vuoksi pelastustöitä on jouduttu tekemään helikopterien avulla.

Katastrofin uhrit, omaiset ja poliitikot ovat syyttäneet Taiwanin hallitusta pelastustyön hitaudesta ja riittämättömyydestä. Esimerkiksi Cishaniin perustetussa pelastuskeskuksessa omaiset ovat odottaneet päiväkausien ajan uutisia perheenjäsenistään ja sukulaisistaan, jotka ovat asuneet maanvyörymien haudanneissa kylissä.

- Kuinka he (hallitus) voivat olla näin hitaita? Täällä tarvittaisiin selvästi lisää helikoptereita, puuskahtaa Yan Min-rong lukiessaan pelastuneiden nimilistaa.

Hallitus ja armeija ovat puolustautuneet syytöksiä vastaan kertomalla verkkosivuillaan, että yli 34 000 henkilöä ja 382 helikopteria on värvätty mukaan pelastustoimiin.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.