Mainos

Uhrien virallinen tunnistaminen voi viedä päiviä

Kauhajoen uhrien tunnistaminen on alkanut Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitoksessa. Ammuskelun uhrit toimitettiin tutkimuslaitokseen keskiviikon vastaisena yönä. Tunnistamiseen osallistuu kaikkiaan parikymmentä asiantuntijaa: läänin oikeuslääkäreitä, yliopiston oikeuslääkäreitä sekä oikeushammaslääkärin johtama hammaslääketieteellinen ryhmä.

-Virallinen tunnistaminen tapahtuu joko hammaskartan, sormenjälkien tai dna:n avulla. Jos saamme uhreista hyvät hammastiedot, tunnistaminen etenee nopeasti kun taas dna-tutkimukset vievät useita päiviä, oikeuslääketieteen laitoksen johtaja, professori Erkki Vuori kertoi.

Vainajien tunnistaminen perustuu elämän aikaisen, ante mortem, sekä kuoleman jälkeisen, post mortem -tiedon keräämiseen. Kauhajoen uhrien tietojen keruu alkoi jo turmapaikalla.

-Ihmiset saattavat ihmetellä, mikä tässä on ongelmana, jos tiedetään ketkä ovat kateissa ja vainajia on vastaava määrä. Virallisen tunnistamisen on kuitenkin perustuttava yksiselitteiseen faktaan, Vuori huomauttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.