Mainos

Uhrien määrä nousee yhä Keniassa

Kenian ja Tansanian räjähdysten kuolonuhrien määrä on noussut 186:een. Dar-Es-Salamissa on vaihvistettu 10 ihmisen kuolleen ja Nairobissa Keniassa 176:n. Uhrien määrä nousee todennäköisesti, koska Nairobissa raivataan vasta räjähdyksen tuhoneen talon raunioita. Yhdysvallat on vahvistanut, että sen kansalaisia on tämän hetken tiedon mukaan kuollut Nairobin räjähdyksessä 12. Tansaniassa ei kuollut amerikkalaisia.

Loukkaantuneita räjähdyksissä on eri arvioiden mukaan 4000-5000. Nairobista on lennätetty amerikkalaisia ja Yhdysvaltain lähetystön kenialaistyöntekijöitä sairaalahoitoon Saksaan.

Kenian presidentti Daniel arap Moi kertoi eilen, että tutkijoilla on useita johtolankoja Yhdysvaltain Nairobissa sijaitsevaa lähetystöä vastaan tehdyn pommi-iskun selvittämiseksi. Presidentti kiersi tapahtumapaikalla, mutta kieltäytyi kertomasta yksityiskohtia johtolangoista.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton vannoi eilen, että iskuihin syyllistyneet saadaan kiinni, vaikka se kestäisi kuinka kauan.

Ääri-islamilaisia epäillään

Ääri-islamilaisia ryhmiä epäillään yhä vahvemmin pommi-iskujen tekijöiksi. Eilisen päivän aikana tuli useisiin tiedotusvälineisiin tiedonantoja, joissa ainakin kaksi ääri-islamilaisryhmää ilmoitti tehteensä tuhoisat autopommi-iskut.

Ilmoituksissa sanottiin selvästi, että iskut olivat Yhdysvaltoja vastaan. Niissä vaadittiin myös Yhdysvaltoja poistamaan joukkonsa arabimaista ja vaadittiin muutamien vankien vapauttamista. Pommi-iskuja tutkivat Yhdysvaltain tutkijat eivät ole kommentoineet tiedostusvälineiden saamia viestejä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.