Mainos

Uhri ei ymmärrä miksi häntä viillettiin yökerhon vessassa

Raa'an puukotuksen uhriksi joutunut mies ei ymmärrä vieläkään miksi häntä puukotettiin toukokuussa helsinkiläisen yökerhon vessassa. Tapahtumat sattuivat toukokuisena sunnuntai-iltana Kampin kauppakeskuksessa sijaitsevassa Tiger-yökerhossa.

Kaksi noin kolmekymmentävuotiasta miestä sai syytteen murhayrityksestä Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan miehet viilsivät uhria kaulaan 29. toukokuuta.Juttua käsiteltiin maan pinnan alla sijaitsevassa turvasalissa.

- Molemmat syytetyt kuuluvat United Brotherhood järjestöön, syyttäjä Elina Hyppönen sanoi. Syytetyt ovat 27- ja 30-vuotiaita. Miehet kiistivät teon ja sanoivat asianomistajan hyökänneet nuoremman syytetyn kimppuun.

Syyttäjän mukaan uhri oli kierrellyt sunnuntai-iltana Helsingin ravintoloita ja ollut lähdössä kotiinkin. Ystävä oli kuitenkin pyytänyt häntä Tigeriin, joka oli sunnuntai-iltana täynnä.

Syyttäjä kertoi, että tuttu oli vienyt uhrin kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsevan yökerhon vip-puolelle. Ystävä oli kuitenkin kadonnut ja uhri oli päätynyt baaritiskille tilaamaan juotavaa. Uhrin mukaan joku oli viittilöinyt hänelle ja uhri oli mennyt ryhmän luo.

"Seuraanko mä heitä?"

- En osaa sanoa kuka pyysi minua vessaan, tumman lasin takaa kuultu uhri kertoi. - Jos olisin tiennyt, että mua puukotetaan, en olisi vessaan mennyt. Ravintolan puolella kukaan ei käyttäytynyt uhkaavasti.

Syyttäjä Hyppönen kertoi, että porukka saatteli hänet vessaan, joka tyhjennettiin ulkopuolisista.

Tässä vaiheessa isokokoiset syytetyt olivat tulleet wc-tilaan. Uhri yritti paeta wc-koppiin, mutta tuloksetta. Syytetyt seisoivat uhrin edessä ja uhkailivat.

- Hän on jostain käsittämättömästä syystä joutunut aggression kohteeksi, uhrin avustaja Jouko Pelkonen sanoi. - Hän ei vieläkään tiedä miksi.

Uhri kertoi miesten kysyneen vessassa, että seuraako hän heitä. Tätä oli uhrin mukaan tiedusteltu useampaankin kertaan.

- Ilmapiiri oli kireä. Heillä oli liivit ja tunnukset päällä. Mut oli valittu jostain syystä silmätikuksi.

- Minulla ei ole mitään riitaa kenenkään kanssa, enkä tunne heitä.

- Jälkeenpäin on tullut ilmi, että he ovat illan aikaan saattaneet olla toisessa ravintolassa samaan aikaan kuin minä.

Uhri oli ollut aiemmin Sikarihuone-nimisessä ravintolassa Lönnrotinkadulla.

Toinen miehistä viilsi ensin uhria kaulaan ja muualle päähän. Verta tuli runsaasti. - Se tuli täysin yllätyksenä. Mun mielestä molemmilla oli veitsi.

- Ymmärsin, että mua ollaan todella laittamassa kylmäksi, uhri kertoi ja sanoi puolustautuneensa.

Kamppailun jälkeen syytetyt olivat pesseet käsiään ja uhri oli maannut lattialla. Hän oli päässyt ravintolasaliin hakemaan apua sen jälkeen kun 27- ja 30-vuotiaat miehet olivat poistuneet vessasta.

Syyttäjän mukaan teko jäi yritykseksi, koska viillot eivät sattumalta osuneet kaulan suurin verisuoniin ja uhri saatiin nopeasti sairaalaan.

Syyttäjä vaatii rangaistuksen koventamisesta sillä perusteella, että miehet kuuluvat rikollisjärjestöön.

Epäillyt otettiin kiinni pari päivää myöhemmin Jyväskylässä.

Puolustuksella erilainen näkökulma

Toisen syytetyn mukaan hän oli ollut Tiger-ravintolassa iltaa viettämässä, mutta vessatilojen tapahtumien kulku oli toisenlainen. Syytetyn mukaan hänen kimppuunsa oli hyökätty vessassa ja hän oli puolustautunut huitaisemalla muutaman kerran umpimähkään.

- En tunne häntä entuudestaan, syytetty sanoi. Syytetty kertoi olleensa humalassa, muttei mitenkään hirveässä.

- Jotain sanaharkkaa siinä oli ja hän hyökkäsi veitsellä kimppuuni, jolloin otin oman kääntöveitseni esiin. Ne olivat ihan summittaisia lyöntejä. Yritin pitää hänet kauempana. Ei ollut tarkoitus osua.

- Kyse oli hätävarjelutilanteesta, miehen avustaja Tuomo Turunen totesi. Syytetyn käsivarressa oli haava, joka ompelemiseen tarvittiin 11 tikkiä.

Syyttäjä kysyi alkutilanteesta syytetyltä: Jos teillä oli liivit päällä, niin kuinka todennäköistä on että joku tulee soittamaan suutaan?

- Todennäköisempää se on jos on liivit päällä kuin että olisi ilman. Joillain tuntuu olevan tarve päteä.

Miehen mukaan tilanne päättyi kun toinen syytetty oli tullut hänen avukseen.

Avustaja huomautti koventamisperusteesta, että jutussa ei ole tullut mitään viitteitä siitä että teko olisi tapahtunut jonkin järjestön aloitteesta, hyödyksi tai sen toiminnan edistämiseksi. - Koventamisperusteen soveltamiselle ei ole perusteita.

Toisen syytetyn avustaja, asianajaja Harri Vento sanoi, ettei hänen päämiehellään ollut mitään tekemistä teon kanssa. Hän oli mennyt vessaan, huomannut kärhämän ja vain vetänyt ystävänsä pois tilanteesta. - Hän ei ole aiheuttanut asianomistajalle mitään.

- Olin vessakopissa ja kuulin ryminää. Menin ulos ja tunnistin toisen painijan kaverikseni. Revin oman kaverini pois siitä ja törkkäsin toista, raamikasta kaveria taaemmaksi. Huomasin, että kaveriltani tulee verta hauiksesta. Otin paidan päältäni ja sidoin se siihen, mies kertoi.

- Päätimme sitten, että lähdetään kokonaan pois paikalta.

Mies kertoi olleensa aiemmin illalla Sikarihuone-ravintolassa, muttei muistanut nähneensä jutun asianomistajaa siellä. Hän kiisti kuuluvansa mihinkään rikollisjärjestöön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.