Mainos

Uhreja ainakin 6 800

Arviot Yhdysvalloissa sattuneiden terrori-iskujen vaatimien uhrien määrästä ovat kasvaneet. Viimeisimpien tietojen mukaan iskut ovat vaatineet kaikkiaan 6 827 ihmisen hengen. Ainakin 60 valtiota on ilmoittanut kansalaistensa olevan kuolleena jo löydettyjen tai kadoksissa vielä olevien joukossa.

Viimeisimmän ilmoituksen mukaan kaikkiaan 6 634 ihmistä sai surmansa World Trade Centeriin tehdyissä terrori-iskuissa, heidän joukossaan 350 pelastustöihin osallistunutta palomiestä ja 60 poliisia. WTC:n raunioista on löytynyt toistaiseksi 287 ihmisen ruumiit. Näistä 224 on tunnistettu, joukossa 41 palomiestä.

Washingtonissa, Yhdysvaltain puolustusministeriöön Pentagoniin tehdyissä iskuissa on menehtynyt tai julistettu kadonneeksi kaikkiaan 189 ihmistä (luvussa ovat mukana rakennukseen törmänneessä lentokoneessa olleet 64 ihmistä). 117 ihmisen ruumiit on löydetty, näistä 60 on tunnistettu.

Garnet Ace Bailey, Los Angeles Kingsin kykyjen etsinnästä vastaava, menehtyi Uni

Neljässä lentoturmassa menehtyi yhteensä 265 ihmistä. Heistä 232 oli matkustajia, 25 lentoemäntiä ja 8 lentäjiä. American Airlinesin lennolla 11, ensimmäisessä WTC:hen törmänneessä koneessa oli 92 henkilöä, United Airlinesin lennolla 175, joka osui toiseen WTC-torniin, oli 65 ihmistä, American Airlinesin lennolla 77, joka törmäsi Pentagoniin, oli 64 ihmistä ja lähelle Pittsburghia törmänneellä United Airlinesin 93-lennolla oli mukana 44 ihmistä. (Ylimmässä kuvassa lentoiskussa menehtynyt tv-tuottaja David Angell, viereisessä kuvassa Garnet Ace Bailey, Los Angeles Kingsin jääkiekkojoukkuen kykyjen etsintöjen johtaja, joka menehtyi United Airlinesin koneessa.)

Mark Bavis,Los Angeles Kingsien kykyjenetsijä, menehyti United Airlines Flight 1

(Kuvassa Mark Bavis, Los Angeles Kingsien kykyjenetsijä, joka menehtyi United Airlines lennolla).

Lainavälittäjäyritys Cantor Fitzgerald menetti ilmeisesti kaikki paikalla olleet työntekijänsä World Trade Centerin tuhossa. Yhtiön edustajan mukaan kukaan ei ole selvinnyt yhtiön toimistoista pohjoistornin 101.-105. kerroksista.

Investointipankki Morgan Stanley Dean Witter kertoo, että sen 3 700:sta WTC:ssä työskennelleestä ihmisestä vain 15 on kateissa. Morgan Stanley oli WTC:n suurin työnantaja, ja sen toimistot sijaitsivat etelätornin 43. ja 74. kerroksen välillä.

Thomas Burnett Jr Matkustaja Pennsylvaniaan pudonnessa koneessa

(Alimmassa kuvassa: Thomas Burnett Jr, joka oli matkustajana Pennsylvaniaan pudonnessa koneessa).

Seuraavat maat ovat ilmoittaneet kansalaistensa menehtyneen tai olevan kadoksissa iskujen jäljiltä:
Argentiina: 4 kansalaista. Australia: 23 kuollutta, 10 kadoksissa. Bangladesh: Ainakin 50 WTC:n toimistoissa ja ravintoloissa työskennellyttä kadoksissa. Belgia: 1 kadoksissa. Brasilia: Ainakin 55 kadoksissa. Bulgaria: 1 kadoksissa. Chile: 2 varmasti kadoksissa, mutta noin 250 kaupungissa ollutta yhä sukulaistensa tietämättömissä. Dominikaaninen tasavalta: 1 kuollut ja 33 kadoksissa. Ecuador: 7 kuollutta ja 29 kadoksissa. Egypti: Neljän uskotaan menehtyneen. Espanja: 8 kadoksissa. Etelä-Afrikka: Ainakin 1 WTC:ssä ollut kuollut, 5 kadoksissa. Etelä-Korea: 15 kadoksissa. Filippiinit: 2 kuollut ja 115 kadoksissa. Gambia: 1 kadoksissa WTC:ssä. Ghana: Noin 4 kadoksissa. Guatemala: 5 kadoksissa. Guinea: Useita kadoksissa. Hollanti: Ainakin 3 menehtynyt. Hongkong: 16 kadoksissa. Honduras: 1 kuollut ja 3 kadoksissa. Indonesia: 1 kuoli ja 1 kadoksissa. Intia: Kadonneiden määrää ei ole voitu vahvistaa. Irlanti: 5 kuollut ja yli 20 kadoksissa. Iso-Britannia: Noin 250 kadoksissa. Italia: 10 kadoksissa. Itävalta: Noin 40 kadoksissa. Israel: Ainakin 4 kuollut ja 60 kadoksissa. Japani: 44 ihmistä kadoksissa. Jordania: 1 kadoksissa. Jugoslavia: 2 jopa 5 kadoksissa. Kambodzha: Noin 20 kadoksissa. Kanada: 3 todettu kuolleeksi ja 25-35 yhä kadoksissa. Kenia: 1 kadoksissa. Kiina: 2 kuollutta Pentagoniin osuneessa lentokoneessa ja 1 kadoksissa WTC:ssä. Kolumbia: 2 kuoli lentokoneessa ja 10 kadoksissa. Libanon: 2 kuollut ja 4 kadoksissa. Malesia: 4 kadoksissa. Meksiko: Ainakin 20, jopa 500 kadoksissa. Norja: 1 New Yorkissa ollut kadoksissa. Nigeria: Ainakin 1 kuollut ja 4 kadoksissa. Pakistan: 1 kuollut ja ainakin 200 kadoksissa. Paraguay: 2 kadoksissa. Peru: 1 kuollut ja 5 kadoksissa. Puola: 5 kadoksissa. Portugali: 5 kadoksissa. Ruotsi: 1 kadoksissa. Saksa: Noin sadan uskotaan kuolleen New Yorkissa. Salvador: 1 kuoli lentokoneessa ja sata kadoksissa. Senegal: Useita kadoksissa. Sveitsi: 2 lentokoneissa ollutta menehtynyt ja 4 kadoksissa WTC:ssä. Taiwan: 9 kadoksissa. Thaimaa: 19 kadoksissa. Turkki: Ainakin 120 kadoksissa. Tshekki: 56 kadoksissa, joista 15 uskotaan olleen iskujen aikaan Washingtonissa tai New Yorkissa. Ukraina: 1 kadoksissa. Unkari: 41 New Yorkissa ollutta yhä kadoksissa. Uruguay: 1 menehtyi lentokoneessa. Venezuela: 3 kadoksissa. Venäjä: 117 kadoksissa. Zimbabwe: 2 kadoksissa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.