Uhkausviesti: "Panttivanki ulkomaille vietyä kauppatavaraa"

Panttivangin ottamisesta syytetty Juha Turunen lähetti kidnapatun 26-vuotiaan perijättären vanhemmille valokuvia kidnapatusta tyttärestä. Kuvissa nainen on klassiseen tyyliin päivän sanomalehden kanssa.

Syyttäjä vaatii Turuselle yli kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta sieppauksesta ja muista vakavista rikoksista.

Syytekirjelmästä käy ilmi, että muutama päivä kidnappauksen jälkeen Turunen lähetti anonyymistä sähköpostiosoitteesta tyttären äidin sähköpostiin englanninkielisen viestin, jossa 26-vuotiasta Minna Nurmista kutsutaan jo ulkomaille viedyksi kauppatavaraksi.

Viestissä vaadittiin myös kahdeksan miljoonan euron lunnaita ja uhattiin tyttären lopullisella katoamisella.

Turunen lähetti seuraavana päivänä kirjeen, jossa oli mukana Nurmisesta vankikopissa otettu valokuva.

Oikeudenkäynti Helsingin käräjäoikeudessa alkoi panttivankijutun osalta hieman kello 10 jälkeen.

Kooste kaikista oikeudenkäyntijutuista:

Pakotti panttivangin kirjoittamaan

Muutamaa päivää myöhemmin lähetetyssä kirjeessä Turunen kiirehti lunnasrahojen maksamista. Kirjeeseen oli liitetty Minna Nurmisen vanhemmilleen kirjoittama kirje.

Alun perin lunnasrahat piti luovuttaa jo 11. kesäkuuta, mutta tämä oli epäonnistunut. Uusi yritys oli seuraavana päivänä Turussa.

Turunen oli lähettänyt kuriirille kolme tekstiviestiä, jossa oli ohjeita rahojen luovutuksesta. Saatuaan kahdeksan miljoonan lunnaat Turunen oli kuljettanut Nurmisen Vahtoon metsään. Tämän jälkeen hän oli lähettänyt Hanna Nurmiselle tekstiviestin, jossa tyttären olinpaikka oli ilmoitettu.

Poliisi otti Turusen kiinni seuraavana yönä. Turunen oli nukkumassa vankikopissa.

Seurasi web-kameralla

Syytteen mukaan Turunen oli sulkenut Minna Nurmisen ahtaaseen ja eristettyyn vankikoppiin. Syytteessä koppia kuvattiin kuumaksi, likaiseksi ja pölyiseksi.

Turunen seurasi web-kameralla kuumuuden takia kopissa ilman vaatteita ollutta Nurmista.

Kopin sisämitat olivat 2,2 m x 2,2 m x 1,1 m. Turunen oli äänieristänyt kerrostaloasuntoon rakentamansa kopin vesivanerilla ja lasivillalla. Kopissa oli patja, valaisin, ilmastointiputki, kuivakäymälä, televisio ja ruokatarvikkeita.

Asunnon Turunen oli ostanut helmikuun lopussa 2009. Syytteen mukaan Turunen oli hankkinut maaliskuusta alkaen tietoja Nurmisesta.

Ensimmäinen yritys epäonnistui

Syytteen mukaan Turusen oli määrä kidnapata Minna Nurminen jo 26. toukokuuta, mutta Nurminen ei tuolloin ollut kotona.

Turunen oli soittanut tämän jälkeen Nurmiselle ja ilmoittanut seuraavana päivänä saapuvasta postilähetyksestä.

Turunen oli 27. toukokuuta tullut Töölöön Nurmisen asunnolle. Hän oli hyökännyt naisen kimppuun takaapäin, käyttänyt sähkölamautinta, sitonut naisen nippusiteillä ja huumannut hänet eetterillä. Nurminen oli viety ulos puulaatikossa portaita pitkin nokkakärryillä.

Turunen kuljetti naisen puulaatikossa Turkuun ja siirsi hänet vankikoppiin.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat