Mainos

Uhkauksia koiranlihan ja -kakan syöttämisestä: Bodari-Jone piinaa kerrostalolähiötä heippalapuillaan

Oululaisen kerrostaloalueen elämää on hämmentänyt jo muutaman kuukauden ajan mysteerinen kerrostalokyttääjä "Bodari-Jone". Koiranomistajia kyttääjä pelottaa.

Bodari-Jone on muistuttanut oululaisen kerrostaloalueen, Etu-Lyötyn Harjapäänkadun, asukkaita erilaisilla itse kirjoitetuilla lapuilla, joita on löytynyt muun muassa autojen tuulilaseista, koirankakkojen läheltä sekä sähkötolpasta.

Bodari-Jonen silmiin ovat joutuneet erityisesti koiranulkoiluttajat, alueelle autonsa pysäköivät sekä tupakoitsijat.

Kyttääjän jättämät laput puhuttavat alueen asukkaita sekä oululaisia sosiaalisessa mediassa. Monia alueen asukkaita lappujen levittely esimerkiksi autojen tuulilaseihin vain huvittaa, mutta uhkaukset koiria kohtaan ovat aiheuttaneet päänvaivaan ja huolta koiranomistajissa.

– Hän kai sitten päätehtävänään kyttää naapureita, koiria, (koirien) omistajia, autoja ja muita... ja sitten on ollut näitä lappuja, joissa hän uhkaa koiria, kertoo maanantaiaamuna koiraansa ulkoiluttanut alueen asukas Marjatta.

Marjatan mukaan osa koiranomistajista on törmännyt epäilyttäviin nakkeihin lumihangessa Etu-Lyötyn alueella.

– Joka paikkaan pitää katsoa mihin koira kuononsa työntää, kuten ennenkin, mutta nyt entistä tarkemmin, jatkaa Marjatta.

Tarkkaileeko Bodari-Jone asukkaita parvekkeelta?

Bodari-Jonen uskotaan valvovan kerrostaloaluetta parvekkeeltaan. Alueen asukkaan Marjatan mukaan kukaan ei kuitenkaan tiedä miltä parvekkeelta tai talosta hän valvontaa suorittaa.

Marjatan mukaan Bodari-Jone on uhannut jättämissä lapuissaan lähettävänsä lappuja jopa ihmisten postiluukuista. Hän on kuitenkin epäileväinen siitä, miten Bodari-Jone saisi asukkaiden tietoja käsiinsä.

– Ihmettelen vain, mistä hän tietäisi ihmisten osoitteet ja nimet. Tai mistä saisi ne tietää, pohtii Marjatta.

Marjattaa harmittaa asioihin puuttuminen uhkailemalla sekä pelon levittäminen.

– Uhkailu on kaikista pahinta. Jotkut vaan ottavat ne niin todesta.

Jonen kirje tuulilasissa säikäytti – luultiin sakoksi

Asukkaiden mukaan Bodari-Jonesta ei ole tehty lainkaan näköhavaintoja. Hän on ehtinyt lyhyessäkin ajassa kirjoittamaan lapun, sekä viemään sen täysin huomaamatta. Tämän sai todistaa oululainen Niina Särkioja, joka kävi hakemassa ystävänsä Harjapäänkadulta, Etu-Lyötystä.

– Ajoin sisäpihaan ja kävin sisällä kahden minuutin ajan, jonka jälkeen tultiin yhdessä ystäväni kanssa takaisin autolle. Tuulilasissa oli lappu, jota ensin pelästyin sakkolapuksi. Sitten kun lukaisin lappusen niin olihan se huvittavaa, naurahtaa Särkioja. Särkioja kuitenkin jatkaa, ettei hän usko Jonen olevan kenellekään vaaraksi.

Muskeli-Jone3

Aamupalaa lähikaupastaan hakeneet Liisa ja Ville kävelevät Harjapäänkadulla kohti kotiaan. He ovat myös kuulleet heidän asuinaluetta valvovasta Bodari-Jonesta. Heidän mielestään kerrostalosta löytyy lähes aina oma kyttääjä.

– Oon asunut muutamassakin kerrostalossa jossa näitä kyttääjiä on, ihan harmittomia, naurahtaa Ville.

Saako Bodari-Jone muutosta aikaan?

Bodari-Jonen laput voivat vaikuttaa positiivisella tavalla kerrostaloalueen asukkaisiin, toivoo Marjatta. Hän epäilee, että Bodari-Jonen ärsyyntyneisyys johtuu eniten koirankakoista, joita kaikki omistajat eivät kerää maasta.

–  Voisi vaikka toivoa, että ihmiset alkaisivat niitä nyt enemmän keräämään, roskiksia on kuitenkin joka kulmalla!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.