Mainos

Uhkaava viesti lentokoneessa: Sisässäni on laite

Pariisista Pohjois-Carolinaan Yhdysvaltoihin matkalla ollut matkustajakone on joutunut tekemään välilaskun matkustajan uhkaavan viestin vuoksi.

Ranskalainen naismatkustaja oli ojentanut US Airwaysin lennolla lentoemännälle lapun, jonka mukaan häneen oli kirurgisesti asennettu "laite".

Viesti synnytti epäilyn mahdollisesta terrori-iskusta, ja kone ohjattiin Maineen Bangorin kansainväliselle lentokentälle kahden hävittäjän saattamana.

Kaksi lääkäriä oli tutkinut naisen jo koneessa, mutta he eivät havainneet tässä tuoreita leikkausarpia.

Koneen laskeuduttua se tutkittiin pommikoirien avustuksella. Mitään todisteita mahdollisesta räjähteestä ei kuitenkaan löytynyt. Yhdysvaltain viranomaiset uskovatkin matkustajan olleen mielenhäiriössä.

Myös Ranskassa arvellaan, että kyseessä oli psyykkisesti häiriytynyt henkilö. Uutistoimisto AFP:n mukaan kamerunilaissyntyinen nainen on Ranskan turvallisuusviranomaisille täysin tuntematon.

US Airwaysin lennolla oli 179 matkustajaa.

Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset ovat varoittaneet jo viime kesänä, että terroristijärjestöt suunnittelevat räjähteiden asentamista kirurgisesti itsemurhapommittajiin, jotta nämä pääsisivät turvatarkastuksista läpi.

(MTV3 - CNN - AP - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.