Mainos

Uhkaava tulipalo Hietsu 99 -festivaalissa

Helsingin pelastuslaitoksen palotarkastajat aikovat kiristää huvitapahtumien paloturvallisuussääntöjä eilen illalla Hietsu 99 -festivaal sattuneen tulipalon vuoksi.

Hietsu 99 -festivaaleilla Helsingissä syttyi tulipalo ilotulituksesta eilen kello yhdentoista aikaan illalla. Palo sai alkunsa päälavan yläpuolelle valorampille ripustetusta ilotulitelogosta, joka sytytettiin konsertin päätteeksi.

Alueella oli päivän aikana käynyt noin 15 000 ihmistä ja tulipalon aikana alueella oli vielä vajaat 10 000 ihmistä, Helsingin pelastuslaitoksen vuoromestari Taisto Hakala arvioi. Kukaan ei loukkaantunut palossa, sillä festivaalin turvamiehet saivat palon sammumaan nopeasti.

Lavan reunoihin oli tehty alumiiniharsosta kouru, jonka tarkoituksena oli kerätä kipinät ilotulitteesta, mutta alumiini palaa erittäin hyvin, Hakala kertoo. -Alumiini vaatii kyllä korkean lämpötilan palaakseen, mutta tämä oli ohutta harsoa ja se syttyi ilotulitteen lämmöstä. Harso puolestaan sytytti lavan muut puurakenteet. Palava alumiinia putoili lavalle, kapealle turva-alueelle lavan edustalle ja turva-alueen aidassa kiinni olevien ihmisten päälle. -Tässä oli vaaratilanne, voi vain kuvitella mitä olisi tapahtunut, jos logo olisi sytytetty Bryan Adamsin soittaessa.

Hakala antaa kiitosta festivaalien turvaorganisaatiolle, joka sammutti palavan logon nopeasti jauhesammuttimilla. Hänen mukaansa Hietsu 99 -festivaalilla oli kuitenkin laiminlyöty paloturvallisuusohjeita. Paloturvallisuus tarkastuksessa aikaisemmin päivällä Hakala oli kollegoineen joutunut huomauttamaan järjestäjiä ja ruokamyyjiä paloturvallisuuspuutteista. Muun muassa myyjille, joilla oli nestekaasulaitteita, jouduttiin määräämään alkusammuttimet. -Jouduimme alueelta poistamisen uhalla määräämään nämä myyjät hankkimaan sammuttimet, vaikka näistä asioista oli jo sovittu etukäteen, Hakala kertoi. -Me aiomme vastaisuudessa olla entistä tiukempia palavien efektien suhteen konserteissa ja festivaaleissa, Hakala sanoi.

Muun muassa ensiviikolla Olympiastadionilla pidettävän Mestarien konsertin paloturvallisuusjärjestelyt tullaan tarkistamaan todella tarkkaan. -Näissä huvitapahtumissa on usein ongelmana se, että niissä on paljon erilaisia toimijoita, alihankkijoita ja vuokralaisia, ja silloin turvallisuuden koordinointi järjestäjien puolesta leviää niin monille, että sitä ei hallita, Hakala totesi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.