Mainos

Uhkaava kerrostalopalo Turussa - kuusi sairaalaan

Yksi ihminen on saanut vakavia palovammoja Turun Härkämäessä myöhään eilisiltana syttyneessä kerrostalopalossa.

Palosta vietiin sairaalahoitoon kaikkiaan kuusi ihmistä. Palaneessa huoneistossa ollut mies sai päivystävän palomestarin mukaan vakavia palovammoja ja mahdollisesti keuhkovaurion.

Palo sai alkunsa toisen kerroksen kolmiosta, jossa oli ilmeisesti tupakoitu sohvalla. Kun palokunta saapui paikalle puoli kahdentoista jälkeen illalla, nuorehkon pariskunnan asunnon ikkunat olivat jo rikkoutuneet liekkien voimasta ja tuli roihusi pitkillä liekeillä ikkunoista.

- Tämä aiheutti sen, että yläpuolella olevassa huoneistossa tuli iso hätä. Asukkaat olivat sisällä, mutta portaikko oli täynnä savua eikä parvekkeelle voinut mennä, koska liekit löivät sinne alapuolelta. Kaiken lisäksi asunnon ikkuna meni rikki alapuolelta lyövien liekkien voimasta ja palo oli juuri leviämässä sinne, päivystävä palomestari kertoo.

Asukkaat, nuorempi pari ja heidän koiransa pelastettiin viime hetkellä.

Palosta pahoja vaurioita

Kolmikerroksisen talon koko porraskäytävistä jouduttiin evakuoimaan palon takia. Palomiehet pelastivat liekeistä ihmisten lisäksi myös koiran ja kolme kania. Yksi onnettomuusasunnossa olleista kaneista kuoli.

Onnettomuusasunto paloi asuinkelvottomaksi. Porraskäytävä sekä viereiset asunnot kärsivät niin pahoja savu- ja nokivahinkoja, etteivät kaikki asukkaat voineet palata heti asuntoihinsa.

- Varsinkin paloalueen yläpuolella olevissa asunnoissa oli niin pahoja vaurioita, että asukkaat päätyivät yöpymään muualla. Ne saadaan vielä asuinkuntoon, mutta kovan pesun ja putsauksen kautta, sillä niissä on paljon nokea ja kitkerän hajuista savua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.