Mainos

Uhka vuonna 2014: Suomi menettää yhden mepin

Suomi saattaa olla menettämässä yhden europarlamentaarikon paikan vuoden 2014 eurovaalien jälkeen. Suomalaismeppien määrä saattaa vähentyä kolmestatoista kahteentoista, koska Kroatia liittyy EU:hun ensi vuoden heinäkuussa ja maalle on luvattu 12 meppipaikkaa.

– Lissabonin sopimuksessa on määritelty tiukasti meppien määrä ja sitä määrää ei kasvateta. Kun Kroatia tulee jäseneksi, niin 12 paikkaa täytyy löytyä heille, sanoo europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sdp).

– Olen nähnyt muutamia laskelmia ja neljästä vaihtoehdosta kolmessa Suomi on menettämässä yhden paikan. Mutta yksi niin sanottu pragmaattinen vaihtoehto lähtee siitä, että Suomi säilyttäisi 13 paikkaa ja meidän täytyy tehdä kovasti sen eteen töitä, Jaakonsaari jatkaa.

Asiasta ei ole vielä tehty virallista esitystä.

– Euroopan parlamentin jäsenpaikat päätetään kerran viidessä vuodessa ja nyt on taas se aika. Paikat jaetaan väkilukuun suhteutettuna. Vielä ei ole kirkossa kuulutettu, että Suomi menettää paikan, mutta paikan säilyttäminen vaatii nyt paljon töitä, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) sanoo.

Jäätteenmäki istuu perussopimusvaliokunnassa, joka käsittelee asiaa.

– Asia päätetään ensiksi perussopimusvaliokunnassa, sen jälkeen koko parlamentissa ja sitten ihan jäsenmaiden tasolla. Päätösten aika on ensi keväänä, Jäätteenmäki kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.