Mainos

Uhanalaiset krokotiilinpoikaset kuoriutuivat - katso video

Kambodžassa yhden maailman uhanalaisimman krokotiililajin poikaset ovat kuoriutuneet onnistuneesti.

13 siaminkrokotiilinpoikasta kuoriutui viime viikonloppuna syrjäisillä Cardamom-vuorilla. Poikaset kuoriutuivat munista, jotka tutkijat olivat ottaneet turvaan löytämästään 22 munan pesästä. Kuoriutumisesta asti tiedemiehet ovat valvoneet poikasten elämää viidakossa ja pyrkineet suojaamaan niitä muun muassa liskoilta. Tutkijat hoitavat poikasia arviolta vuoden ajan ennen kuin ne vapautetaan luontoon.

Tutkijat ovat kiinnostuneita jokaisesta krokotiilin pesästä, sillä kuoriutuvat poikaset ovat elintärkeitä lajin säilymisen kannalta. Luonnossa uskotaan elävän enää 250 siaminkrokotiiliyksilöä.

Siaminkrokotiilien määrä on laskenut rajusti viime vuosina. Krokotiilien kohtaloksi on koitunut niiden mittava pyynti lähinnä niiden pehmeän nahkan takia.

Siaminkrokotiilien kannan elpyminen on hidasta, sillä krokotiilit tulevat sukukypsiksi vast 15 vuoden iässä. Tutkijat arvioivat, että suurin osa nyt kuoriutuneista poikasista ei ehdi sukukypsään ikään.

Valtaosa luonnossa elävistä siaminkrokotiileistä asuu Kambodžassa, mutta joitakin yksilöitä on levinnyt myös Laosiin, Myanmariin, Indonesiaan, Vietnamiin ja mahdollisesti Thaimaaseen.

Munien ja niiden kuoriutumisen suojelu on osa YK:n Fauna and Flora International-projektia.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.