Ugandassa kuolleen suomalaismiehen läheinen hämmästelee huumelöydöstä: ”Aika vaikea uskoa, että olisi ottanut itse”

Eräs Ugandassa kuolleen suomalaismiehen lähipiiriin kuuluva kuvailee miestä sosiaaliseksi ja maineestaan tarkaksi liikemieheksi, joka oli kova tekemään töitä mutta omistautui vapaa-aikanaan perheelleen.

Yle uutisoi eilen, että Ugandan poliisin mukaan miehen ruumiista on löytynyt jäämiä kokaiinista ja tuholaismyrkystä. Lähipiiriin lukeutunut henkilö pitää huumelöydöstä hyvin erikoisena.

– Minun on vaikea uskoa, että hän olisi sitä ottanut itse.

Liikemies oli läheisen kertoman mukaan viihtynyt aikanaan paljon Helsingin yöelämässä, mutta lastensa syntymien jälkeen hän ei ollut koskenut esimerkiksi alkoholiin lainkaan. Hän ei ottanut riskejä maineensa suhteen ja hankki jopa nuuskansa, jota käytti runsaasti, välittäjän kautta.

– Hän sai sitä niin, että tilasi sitä välittäjältä. Hän ei itse edes sitä käynyt hakemassa.

Puhui Patriasta jo keväällä 2017

41-vuotias mies oli muun muassa pohjoismaiden suurimman ravintoloiden eteispalveluja tarjoavan yrityksen hallituksen puheenjohtaja. Konsulttitöitään hän teki oman yhtiönsä lukuun.

Viimeisen kerran liikemies otti yhteyttä tammikuun lopulla.

– Se oli viimeinen puhelu, minkä hänen kanssaan kävin.

Hän muistaa liikemiehen puhuneen Patria-liiketoimista jo viime keväänä.

Patria on luvannut kertoa tiedotustilaisuudessaan tänään siitä, millaisia mahdollisia muita yhteistyökuvioita liikemiehellä ja Patrialla oli ollut aiemmin tai oli meneillään.

Lue myös:

    Uusimmat