Mainos

Ugandassa Ebola-virusepidemia

Lähemmäs 60 ihmistä on sairastunut Pohjois-Ugandassa tappavaan Ebola-verenvuotokuumeeseen, maan terveysministeri Crispus Kiyonga kertoi myöhään eilen. Kiyongan mukaan terveysviranomaiset ovat tutkimusten jälkeen varmoja, että Gulun maakunnassa 31 kuolonuhria kahden viikon aikana vaatinut kuumetauti on Ebola-viruksen aiheuttama.

Maailman terveysjärjestö WHO lähetti loppuviikosta Guluun henkilökuntaa järjestämään sairastuneiden hoitoa ja eristämistä sekä tiedottamaan Ebola-vaarasta. Kuolleista potilaista kymmentä hoidettiin Gulussa sijaitsevassa sairaalassa. Taudin uhreja on tavattu myös Gulua ympäröivissä kylissä. Viranomaiset pelkäävät, että Ebolan uhreja on enemmän kuin tiedossa olevat 31. Taudin epäillään kulkeutuneen Ugandaan Kongosta palaavien sotilaiden mukana.

Ebola-kuumetta tavattiin ensimmäisen kerran Kongossa vuonna 1976, missä siihen menehtyi 270 ihmistä. Sen jälkeen virustauti on vaatinut kuolonuhreja ainakin Sudanissa, Norsunluurannikolla, Liberiassa ja viimeksi 1996 Gabonissa. Taudin aiheuttavan viruksen alkuperää ei tunneta. Se aiheuttaa kovaa kuumetta, ripulia ja rajuja sisäisiä verenvuotoja. Valtaosa tautiin sairastuneista kuolee.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.