Mainos

Ugandalainen sissiryhmä ei aio jatkaa tulitaukoa

Herran vastarinta-armeija -nimeä kantava sissiryhmä vaati neuvottelujen siirtämistä pois Sudanista, koska Sudan oli uhannut karkottaa sissit maasta.

Ugandalainen sissiryhmä LRA ei aio enää jatkaa hallituksen kanssa solmimaansa tulitaukoa. Tulitauko on umpeutumassa ensi yönä.

Herran vastarinta-armeija -niminen sissiryhmä vetäytyi viime kuussa rauhanneuvotteluista, joita se oli käynyt Ugandan hallituksen kanssa Sudanissa. Syyksi se ilmoitti turvallisuushuolet sen jälkeen kun Sudanin presidentti Omar al-Bashir oli uhannut karkottaa sissit pois Sudanin puolelta.

LRA:n varakomentaja Vincent Otti kertoi Reutersille puhelimitse piilopaikastaan Kongosta, ettei tulitauon jatkaminen tule kyseeseen. LRA on vaatinut neuvottelujen siirtämistä pois Sudanista, kun taas Ugandan hallitus pitää vaatimusta pelkkänä viivyttelytaktiikkana.

Pohjois-Ugandassa käydyissä taisteluissa on saanut surmansa kymmeniätuhansia ihmisiä, ja 1,7 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan. Elokuussa solmittu ja joulukuussa jatkettu tulitauko on herättänyt toiveita konfliktin päättymisestä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.