Mainos

"UFO-murtautuja" sai tukea Britannian sisäministeriltä

Britannian uusi sisäministeri Theresa May on päättänyt laittaa toistaiseksi jäihin UFO-krakkerina tunnetun brittimiehen Gary McKinnonin luovutuksen Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltalaiset syyttäjät haluavat McKinnonin oikeuden eteen vastaamaan syytteisiin, joiden mukaan hän oli tehnyt tietomurron Pentagonin ja Nasan tietojärjestelmiin vuonna 2001. McKinnon pidätettiin vuonna 2002 Yhdysvaltain syyttäjien syytettyä häntä 700 000 dollarin vahingot aiheuttaneesta tietomurrosta.

Yhdysvaltain armeijan koko 2000 tietokoneen tietoverkko Washingtonissa suljettiin 24 tunniksi tietomurron johdosta. Viranomaisten mukaan kyseessä oli kaikkien aikojen suurin sotilastietomurto.

McKinnonia saattaa odottaa Yhdysvalloissa usean kymmenen vuoden vankilatuomio.

McKinnonin asianajajat luonnehtivat päämiestään "omalaatuiseksi UFO-etsijäksi", joka käytti internetiä muukalaiselämän etsinnässä. Hänen kerrotaan potevan Aspergerin syndroomaa, joka on eräs autismin muoto. Asianajajien mukaan sisäministeriltä tuli viesti, jossa hän kertoi päättävänsä lykätä luovutusta. Tarkoituksena on tarkastella syytetyn terveystietoja, jotta voidaan päättää onko hän sellaisessa kunnossa, että hänet voidaan asettaa oikeuden eteen.

- Tämä on erittäin positiivinen askel. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sisäministeri suostuu tarkastelemaan tilannetta ja tunnustaa, että heillä on päätösvalta tulla väliin tässä asiassa, kertoo McKinnonin asianajaja The Independent -lehdelle.

Liberaalidemokraatit ja Konservatiivit kommentoivat oppositiossa ollessaan, että McKinnon tulisi saattaa oikeuden eteen Britanniassa eikä Yhdysvalloissa.

Britannian entinen sisäministeri Alan Johnson sanoi viime vuonna, että hän ei voi pysäyttää syytetyn luovutusta Yhdysvaltoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.