Mainos

UCK alkoi luovuttaa aseitaan

Kosovon vapautusarmeijan UCK:n sotilaat alkoivat tänään luovuttaa aseitaan kansainvälisille rauhanturvaajille, kertoivat silminnäkijät.

UCK:n 121. prikaatin jäsenet aloittivat aseidensa luovutuksen brittiläisille gurgha-sotilaille. Kesäkuun 21. päivänä tehdyn sopimuksen mukaisesti UCK:n sotilaat voivat kantaa aseita vain etukäteen määrätyillä kokoontumisalueilla ja säilyttää niitä kansainvälisten rauhanturvajoukkojen valvomilla alueilla. Kansainvälisten Kfor-rauhanturvajoukkojen komentajat ovat sanoneet, että Kforin sotilaat voivat takavarikoida aseita koska tahansa, kun he tuntevat itsensä uhatuiksi. Naton Euroopassa olevien joukkojen komentaja kenraali Wesley Clarke sanoi aiemmin päivällä uskovansa, että yhteistyö UCK:n ja Naton välillä sujuu hyvin. Sen sijaan hän myönsi olevansa huolissaan siitä, kuinka yksittäiset UCK:n sissit käyttäytyvät. Joissakin tapauksissa kostoa hautovat sissit saattavat kieltäytyä luovuttamasta aseitaan, hän arveli.

Kfor-joukkojen ja UCK:n komentajan Hashim Thaqin 21. kesäkuuta allekirjoittaman sopimuksen nojalla UCK:n sotilaiden on luovutettava univormunsa ja sotilasmerkkinsä ja poistettava asettamansa miinat seitsemän päivän kuluessa. Määräaika umpeutuu ensi yönä puolilta öin.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.