Tyytyväisyys Ahtisaaren toimintaan vähentynyt

Tyytyväisyys presidentti Martti Ahtisaaren toimintaan on tuoreen mielipidetiedustelun mukaan vähentynyt. Sanomalehti Kalevan Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan Ahtisaareen tyytyväisten määrä on vähentynyt puolessa vuodessa viidellä prosenttiyksiköllä.

Nyt mielipidetiedusteluun vastanneista 44 prosenttia oli tyytyväisiä Ahtisaaren toimiin, kun vielä puoli vuotta sitten erittäin tai melko tyytyväisiä oli 49 prosenttia. Tyytyväisten määrä on vähentynyt kaikkien puolueiden kannattajien keskuudessa. Ahtisaaren suosio on kuitenkin edelleen lähes samalla tasolla kuin presidenttikauden alussa, jolloin Ahtisaareen tyytyväisiä oli 47 prosenttia haastatelluista. Korkeimmat kannatusluvut Ahtisaarelle mitattiin vuosi sitten, jolloin tyytyväisiä oli 57 prosenttia haastatelluista.

Presidentin toimiin tyytymättömien määrä on lisääntynyt puolessa vuodessa viisi prosenttiyksikköä. Nyt haastatelluista 30 prosenttia ilmoitti olevansa tyytymättömiä Ahtisaaren toimintaan. Tyytyväisimpiä Ahtisaareen ovat SDP:tä kannattavat vastaajat, joista 72 prosenttia ilmoitti olevansa tyytyväisiä. Keskustalaisista samaa mieltä oli 30 prosenttia, kun heistä keväällä Ahtisaaren toimia kannatti vielä 41 prosenttia.

Suomen Gallup teki mielipidemittausta varten 1 429 haastattelua 23.10.-5.11. Gallup mittasi Ahtisaaren kannatuslukuja Kalevan pyynnöstä nyt kymmenettä kertaa. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat