Mainos

Tyypillinen Internet-käyttäjä USA:ssa: Hyvätuloinen valkoihoinen

Internetin käyttö kasvaa Yhdysvalloissa edelleen vauhdikkaasti, mutta kuitenkin vasta kolmanneksella maan väestöstä on pääsy verkkoon. Yhdysvaltain kauppaministeriön teettämän tutkimuksen mukaan Internetin käyttö on kasvanut maan kaikissa väestöryhmissä, mutta etniset vähemmistöt ovat kuitenkin jäämässä selvästi jälkeen uusimman tietotekniikan käytössä.

Varakkaat ja keskituloiset valkoiset hallitsevat edelleen käyttäjätilastoja, amerikkalaisista valkoisista kotitalouksista 32 prosenttia käyttää Internetiä, mustista kotitalouksista 12 prosenttia ja latinalais-amerikkalaisia talouksista noin 13 prosenttia.

Valkoisten Internet-käyttäjien määrä kasvaa suhteessa vauhdikkaammin kuin vähemmistöjen ja kuilu vähemmistöryhmien ja valkoisen valtaväestön välillä laajenee edelleen. Eroa käyttöluvuissa ei voi selittää tutkimuksen mukaan pelkästään tuloeroilla. Keskituloiset valkoiset hankkivat todennäköisemmin tietokoneen ja Internet-liittymän, kuin samaan tuloryhmään kuuluvat mustat tai latinot.

Yhdysvaltain vähemmistöt ovat myös valkoisia riippuvaisempia kodin ulkopuolella sijaitsevista tietokoneista ja Internet-yhteyksistä. Kouluihin, kirjastoihin ja muihin julkisen palvelun paikkoihin hankitut tietokoneet ovat tutkimuksen mukaan lisänneet vähemmistöjen Internetin käyttömahdollisuuksia ja julkisten tietokonepalvelujen lisääminen onkin hillinnyt rotukuilun kasvua jonkin verran.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.