Tyylikästä pikkujoulua! Kata pöytään vuoden hilpein jula

Pikkujouluihin kuuluvat klassinen mustan ja metallien yhdistelmä. Järjestä juhlakattaus ystävillesi ja nauttikaa alkavasta juhlakaudesta!

Jouluna rauhoitutaan ja nautitaan yhdessäolosta perheen voimin, mutta sitä ennen nostetaan kannat kattoon – pikkujoulukausi on nimittäin täällä!

Tyylikäs ja juhlava kattaus syntyy tummia värejä ja hopeaa, kultaa ja metallinsävyjä yhdistelemällä. Valitse muutama sävy, jotta kokonaisuus näyttää yhtenäiseltä.

Jos vierastat liiallista kimallusta, lisää hopeaa tai kultaa pieninä määrinä esimerkiksi askarteluliikkeistä ostettavilla kivillä, nauhoilla ja korkeilla kynttilänjaloilla.

Voit koristella juhlapöytää myös pienillä paketeilla, joulupalloilla tai lumi-spraylla koristelluilla oksilla, kävyillä ja pihlajanmarjoilla.

Koti päivittyy jouluun hiljalleen

Tuo joulun tunnelmaa kotiin pikkuhiljaa, esimerkiksi kynttilöiden ja jouluisten tekstiilien avulla ilme muuttuu hillitysti jouluisemmaksi.

Myös upea kukka-asetelma tuo juhlan tuntua kotiin. Jos et halua maksaa siitä floristille, osta muutama amaryllis, puhdista multa niiden sipuleista ja asettele ne matalaan lasiastiaan. Nämä joulukukat eivät kaipaa multaa ympärilleen, vaan selviävät myös pelkällä vedellä.

Amarylliksen sipulit ovat näyttäviä maljakossa yksinäänkin, mutta halutessasi voit kaataa veteen esimerkiksi koristehiekkaa tai asetella pinnalle kellukynttilöitä.

Myös aina yhtä upeat tulppaanit näyttävät maljakossa hyvältä yksinäänkin. Leikkaa kukkiin uusi imupinta, asettele ne tiukaksi kimpuksi ja sido yhteen kauniilla nauhalla.

Voit lisätä asetelmaan myös kimalteella tai lumi-spraylla koristeltuja oksia ja muita luonnon antimia.

Perinteitä kunnioittaen, tai sitten ei

Moni tarjoaa pikkujouluissakin perinneruokia, mutta se ei ole pakollista. Mitä jos kokeilisit tänä vuonna hieman eksoottisempia tarjottavia, kuten esimerkiksi sushi-valikoimaa tai meksikolaisia herkkuja?

Jos pyydät useamman kuin muutaman ystävän juhliisi, noutopöytä on hyvä vaihtoehto. Valitse noutopöytään sormin syötävää ruokaa, jolloin ihmisten ei tarvitse istua alas syödäkseen, vaan he voivat samalla kierrellä ja jutella tuttaviensa kanssa.

Jos päätät järjestää noutopöydän, muista hankkia myös lasinpidikkeitä lautasiin, jotta vieraidesi toinen käsi pysyy vapaana. Niitä voit vuokrata noin kymmenellä sentillä kappale esimerkiksi astiavuokraamoista ja pitopalveluista. Lasinpidikkeiden ostaminenkaan ei tule kovin tyyriiksi, esimerkiksi Restamark.fi myy 25 kappaletta hintaan 5,90.

Kuvat: Shutterstock/ Ikea/ H&M

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja