Mainos

Tyttövauvat alkavat kelvata Etelä-Koreassa

Tyttövauva on poikavauvaa mieluisampi Etelä-Koreassa, kertoo tuore tutkimus. Aasiassa melko yleinen toive miespuolisten jälkeläisten saamisesta on siis pikkuhiljaa muuttumassa. Yli kolmasosa viime vuonna tehtyyn tutkimukseen haastatelluista tulevista äideistä toivoi pienokaisestaan tytärtä ja vain vajaa kolmannes poikaa.

Lopuille yli 2 000:sta vastanneesta lapsen sukupuolella ei ollut merkitystä. Asiasta kertoo Global Times nettisivuillaan.

Koko kansan kattava tutkimus paljastaa ajatusmallin muuttuneen nyt ensimmäistä kertaa tässä hyvin patriarkaalisessa yhteiskunnassa.

Tutkimuksen tehneen Lee Jung Rimin mukaan poikien suosio on hiipunut, koska vanhemmat ovat havainneet tyttären olevan helppohoitoisempi lapsi ja lopulta palkitsevampi jälkeläinen sekä taloudellisesti että perhesuhteissa.

Eteläkorealaiset ovat panneet merkille, että tyttäret ovat aikuisina poikia taipuvaisempia vierailemaan ikääntyneiden vanhempiensa luona ja pitämään heistä huolta.

Naisten aseman kohentuminen työelämässä on samaan aikaan muuttanut käsitystä, jonka mukaan miehet ansaitsevat aina paremmin ja voivat siten myös tukea enemmän eläkkeelle siirtyneitä vanhempiaan.

Poikien ja tyttöjen välinen suhdeluku oli huipussaan vuonna 1990 ollen 116,5 poikavauvaa 100 tyttöä kohti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.