Mainos

Tyttöjä hyväksikäyttänyt mies sai yli kaksi vuotta vankilaa

Lohjan käräjäoikeus on tuominnut yli kahdeksi vuodeksi vankilaan miehen, joka käytti kahta tyttöä hyväkseen. Vuonna 1971 syntyneen espoolaisen uhrit olivat rikosten tekoaikaan 14- ja 15-vuotiaita.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu tutustui nuorempaan tyttöön kolme vuotta sitten syksyllä internetissä. Pian tämän jälkeen kaksikko alkoi tavata toisiaan. Tapaamisiin liittyi seksuaalista kanssakäymistä.

Tapaamisia oli parin ensimmäisen kuukauden aikana kerrasta kahteen viikossa. Tämän jälkeen yhteydenpito harveni hiljalleen ja lopulta loppui toissa vuoden kesällä.

Kesäkuussa 2006 tytön mukaan erääseen tapaamiseen tuli hänen 15-vuotias ystävättärensä. Mies oli myös hänen kanssaan seksuaalisessa kontaktissa.

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Espoolainen sai kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottoman vankilatuomion.

Osa teoista erityisen nöyryyttäviä

Oikeus arvioi toisen lapsen seksuaalisen hyväksikäytön törkeäksi, koska miehen menettely oli omiaan aiheuttamaan tytölle tämän iän ja kehitystason vuoksi erityistä vahinkoa. Lisäksi osa teoista oli tehty oikeuden mukaan erityisen nöyryyttävällä tavalla.

Tuomittu itse myönsi kummankin tytön osalta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön.

Rangaistusta mitatessaan oikeus kiinnitti huomiota siihen, että miehen rikollinen toiminta oli kestänyt pitkähkön aikaa ja että menettely oli omiaan aiheuttamaan lapsen kehitykselle vaaraa ja vahinkoa.

Juttua puitiin Lohjan käräjäoikeudessa suljettujen ovien takana. Myös tuomio määrättiin pidettäväksi lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta salassa.

Käräjäoikeus kuitenkin laati tuomiosta niin sanotun julkisen selosteen. Se sisältää pääpiirteittäisen kuvauksen asiasta ja ratkaisun perusteluista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.