Mainos

Tyttö syntyi jalat kaksinkertaisesti nurinpäin - suurleikkaus 15-vuotiaana

15-vuotiaalle filippiiniläistytölle on tehty Yhdysvalloissa erittäin harvinainen leikkaus. Leikkauksessa Jingle Luisin täysin väärinpäin kasvaneet jalkaterät käännettiin oikein päin.

Jinglen jalat ovat olleet syntymästä saakka olleet kaksinkertaisesti nurinpäin: Hänen molemmat jalkateränsä osoittavat taakse. Tämän lisäksi jalkaterät ovat väärinpäin eli Jingle on kävellyt koko elämänsä jalkapohjien ja kantapään sijaan jalkapöydillä - kainalosauvojen avustuksella.

Jinglen jalat operoinut kirurgi Terry Amaral kertoo, että tytön tapaus on täysin ainutlaatuinen. Mikäli leikkaus onnistuu, saattaa tyttö kävellä ilman kainalosauvoja ensimmäistä kertaa elämässään. Selkärankahalkiosta kärsinyt tyttö saattaa näin elää normaalin elämän. Tämä on ollut valtava uutinen Jinglen perheelle, sillä aiemmin tytön eliniän on arveltu jäävän tavallista lyhyemmäksi.

Jingle joutuu käyttämään leikkauksen jälkeen erilaisia tukia arviolta vuoden. Tytön oma toive on, että hän pystyy tulevaisuudessa kävellä Filippiinien katuja korkokengät jaloissaan.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.