Mainos

Tyttö kuoli - poliisin toimet tutkitaan

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan kahta poliisia on syytä epäillä virkarikoksesta 17-vuotiaan tytön kuolemaan johtaneessa tapauksessa.

Hämeenlinnalaispoliisit kävivät asunnossa, jossa 17-vuotias oleskeli aikuisen miesystävänsä ja erään toisen aikuisen miehen seurassa. Kaikki olivat vahvasti humalassa.

Miehet olivat tapelleet keskenään ja lyöneet myös nuorta naista, joka oli piiloutunut vessaan ja soittanut hälytyskeskukseen. Tappelun taustalla oli ilmeisesti se, että toinen miehistä oli lähennellyt tyttöä.

Poliisien saapuessa paikalle tilanne oli jo rauhoittunut eikä 17-vuotias halunnut lähteä asunnosta. Poliisit poistuivat paikalta. Pian sen jälkeen syttyi tulipalo, jossa tyttö kuoli.

Päijät-Hämeen kihlakunnansyyttäjä katsoi, etteivät poliisit syyllistyneet rikokseen. Hänestä poliiseilla ei ollut oikeutta ottaa tyttöä kiinni, koska välittömästi uhkaavaa vaaraa ei ollut.

Kalskeen mukaan poliisit eivät olisi todennäköisesti ylittäneet harkintavaltaansa, vaikka he olisivat ottaneet tytön kiinni. Tuottamuksellisesta tai tahallisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta heitä on syytä epäillä siksi, etteivät he ilmoittaneet tytön ahdingosta tämän huoltajille.

Kalskeen mukaan tytön huoltajat olisivat olleet velvollisia puuttumaan tilanteeseen, jos olisivat tienneet siitä. Poliisi ei voi jättää lapsen huoltajien keskeisiä oikeuksia ja velvollisuuksia huomiotta, vaikka lapsi olisi jo melkein täysi-ikäinen.

Kalske määräsi Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjän toimittamaan asiassa esitutkinnan. Kalskeen mielestä aiemmin asiaa puntaroinut syyttäjä ei kuitenkaan ylittänyt harkintavaltaansa jättäessään esitutkinnan tekemättä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.