Mainos

Tyttärensä liikenneturmassa menettäneille vanhemmille korvauksia

23-vuotias tytär sai surmansa Kuopiossa kaksi vuotta sitten, kun humalainen mies ajoi hänen päälleen. Mies ajoi myös ylinopeutta onnettomuushetkellä.

Nuoren naisen yli suojatiellä henkilöautolla ajanut mies joutuu maksamaan kärsimyskorvauksia surmansa saaneen vanhemmille. Itä-Suomen hovioikeus muutti Kuopion käräjäoikeuden viime kesäkuussa antamaa tuomiota ja määräsi miehen maksamaan menehtyneen naisen isälle ja äidille kummallekin 5000 euroa henkisestä kärsimyksestä.

Tytär oli onnettomuuden sattuessa 23-vuotias. Autoilija ajoi hänen päälleen lokakuisena yönä vuonna 2005 Petosen kaupunginosassa Kuopiossa. Autoa kuljettanut karttulalainen mies oli syytteen mukaan 1,45 promillen humalassa ja ajoi ylinopeutta onnettomuushetkellä.

Vanhemmat ja heidän alaikäinen poikansa vaativat kukin 15 000 euron korvauksia sekä käräjäoikeudessa että hovioikeudessa. Alioikeus hylkäsi vaatimukset kokonaan ja hovioikeus pojan osalta.

Hovioikeuden mukaan vanhemmat ovat oikeutettuja saaman korvauksia henkisestä kärsimyksestä, koska tytär oli heille erityisen läheinen. Sen sijaan veljen korvausvaatimuksen hovioikeus hylkäsi sillä perusteella, ettei sisarusten välillä ollut vahingonkorvauslain tarkoittamaa erityisen läheistä suhdetta.

Mies tuomittiin käräjäoikeudessa vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankilaan. Tuomio tuli törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Hovioikeus ei muuttanut siltä osin tuomiota.

Asianomistajien oikeudenkäyntikuluja tuomittu joutuu maksamaan runsaat 6600 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.