Mainos

Tytöt kirjoittavat paremmin jo alaluokilla

Tuoreen raportin mukaan tyttöjen ja poikien oppimistulosten välillä on huomattavia eroja jo varhaisessa vaiheessa.

Kolmasluokkalaiset tytöt osaavat äidinkieltä paremmin kuin kolmasluokkalaiset pojat, kertoo Opetushallituksen tuore raportti. Ero korostuu etenkin kirjoittamisessa.

Matematiikassa tytöt ja pojat menestyvät melko tasaisesti. Pojat olivat kuitenkin hieman parempia algebrassa eli laskutoimituksissa.

Kaikkiaan lasten äidinkielen ja kirjallisuuden sekä matematiikan osaaminen on tyydyttävää. Alueelliset erot oppimistuloksissa ovat vähäisiä. Sekä matematiikassa että äidinkielessä suomenkielisten koulujen oppilaat menestyivät jonkin verran paremmin kuin ruotsinkielisten.

Raportin mukaan neljänneksellä pojista ja kuudenneksella tytöistä oli vaikeuksia yksinkertaisissa oppimisvalmiutta mittaavissa tehtävissä.

Arviointiin osallistui vajaat 6000 oppilasta eri puolilla Suomea.

Opetushallituksen pääjohtajan Kirsi Lindroosin mukaan tarvitaan lisää tietoa siitä, miksi tyttöjen ja poikien oppimistulosten välillä on eroja jo näin varhaisessa vaiheessa.

- Koulutuksen tasa-arvon kannalta on oleellista, että kummallakin sukupuolella on yhtäläiset mahdollisuudet oppia. Äidinkielen osaaminen luo pohjaa kaikelle muulle oppimiselle, Lindroos sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.