Mainos

Tyrvään kirkossa jo 12 000 kävijää

Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan kirkkotaidetta uudistavat, mutta perinteitä kunnioittavat maalaukset Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa on otettu hyvin vastaan. Jo arviolta 12 000 vierailijaa on käynyt katsomassa niitä, vaikka kirkko on ollut auki yleisölle vasta reilut kaksi viikkoa.

-Kiinnostus on todella suurta ja ehdottomasti suurin osa kävijöistä on pitänyt uudesta kirkkotaiteesta, arvioi Sastamalan seurakunnan hallinto- ja tiedotussihteeri Tarja Kopalainen. -Meillä käy joka päivä kahdesta viiteen bussiryhmää, mutta varsinainen kävijävirta koostuu yksityisistä vierailijoista. Arviomme on, että tähän mennessä Tyrvään Pyhän Olavin kirkolla on käynyt jo 12 000 vierailijaa.

Lavonen ja Rauhala maalasivat 101 työtä neljänä kesänä suuren salaisuuden vallitessa. Pohjana olivat 1700-luvun kuva-aiheet, joista taiteilijat toteuttivat omat tulkintansa kirkon entisen tunnelman hengessä.

Tyrvään 500 vuotta vanhan Pyhän Olavin kirkon symboliarvo on suuri. Kyläyhteisö rakensi sen talkoilla vuoden 1997 tuhopolton jälkeen, mutta maalauksia oli mahdotonta enää jäljentää. Muistissa olivat vain aiheet: luomiskertomus ja Kristuksen kärsimystie, joista Lavonen ja Rauhala maalasivat siis 2000-luvun versiot.

Kirkko on syyskuun loppuun asti avoinna päivittäin ja vielä lokakuussakin kolmena viikonloppuna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.