Tyrmistynyt Katainen syyttää SDP:tä populismista

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on tyrmistynyt sosiaalidemokraattien päätöksestä olla tukematta Kreikan lainapakettia. Katainen syyttää SDP:tä populismista ja vastuunpakoilusta.

- Tämä on osoitus siitä, että sosiaalidemokraatit ovat asemoineet itsensä Timo Soinin perussuomalaisten ja Paavo Arhinmäen vasemmistoliiton kanssa populistiseksi poliittiseksi liikkeeksi. Ja populismi tarkoittaa, että ei ole kykyä eikä halua kantaa vastuuta.

Ministerin mielestä SDP:n vaatimukset uudesta sopimuksesta ovat vailla pohjaa. Suomella ei hänen mukaansa ollut mahdollisuutta neuvotella uutta sopimusta, joka olisi voitu pistää kansallisiin parlamentteihin uudelleen hyväksyttäväksi.

- Jokainen ymmärtää, että se ei ole mahdollista.

Katainen pitää mahdottomina myös SDP:n vaatimuksia siitä, että hallituksen olisi pitänyt neuvotella ulkomaisten pankkien kanssa uudesta sopimuksesta.

- Kaukana ovat nykysosiaalidemokraatit Paavo Lipposen johtamasta sosiaalidemokraattisesta puolueesta, joka oli Eurooppa-myönteinen ja vastuuta kantava jopa oppositiosta, Katainen sättii.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat