Mainos

Tyrannikuningas oli kaunis mies – Rikhard III:n kasvot luotiin uudelleen

Lontoossa on paljastettu rekonstruktio kuningas Rikhard III:n kasvoista.

Kuninkaan kasvot on ennallistettu viime syksynä löydetyn pääkallon perusteella. Lopputuloksen mukaan Rikhard III oli varsin hyvännäköinen - hieman kaareva nenä ja voimakas leuka.

– Ne eivät näytä lainkaan tyrannin kasvoilta. Ei todellakaan, kommentoi kuninkaan historiallisen nimikkoseuran jäsen Philippa Langley BBC:lle.

Rekonstruktio muistuttaa varsin paljon kuninkaasta hänen kuolemansa jälkeen maalattuja tauluja. Yhtäkään hänen eläessään maalattua muotokuvaa ei ole jäljellä.

Rikhard III sai surmansa taistelussa vuonna 1485. Hän oli kuollessaan 32-vuotias ja oli ehtinyt olla valtaistuimella vain kaksi vuotta. Tarinoissa hänen kerrotaan olleen vallanhimoinen roisto, joka ei kaihtanut keinoja turvatakseen asemansa.

Historiankirjojen mukaan Rikhard haudattiin Leicesterissä luostariin, joka kuitenkin tuhottiin jo 1500-luvulta. Hautapaikka jäi näin arvoitukseksi vuosisatojen ajaksi.

Leicesterin yliopiston tutkijat vahvistivat eilen, että viime syksynä parkkipaikan alta löytynyt pääkallo ja luut kuuluivat kuninkaalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.