Mainos

Työvoimapula alkanut haitata rakentamista

Työvoimapulaa selittää se, että rakennusliikkeet ovat saaneet runsaasti uusia tilauksia. Myös kiinteistökauppoja tehdään tänä vuonna viime vuotta enemmän.

Työvoimapula on alkanut haitata rakentamista pääkaupunkiseudulla. Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliiton Raklin julkistaman suhdannekatsauksen mukaan kuluneena talvena oli ensimmäistä kertaa pulaa työntekijöistä myös perinteisesti hiljaisella kaudella.

Työvoimapulaa selittää se, että rakennusliikkeet ovat saaneet runsaasti uusia tilauksia. Rakentamisen kova kasvu näkyy myös ongelmina tuotteiden saatavuudessa.

Pääkaupunkiseudun rakennusmarkkinoille Rakli kuitenkin ennustaa edelleen kasvua. Kasvu jatkuu kovana varsinkin liike- ja toimistorakentamisessa, kun taas uusien asuntojen rakentaminen hiljenee. Asuntojen hintojen nousuvauhdin liitto povaa hidastuvan, mutta hinnat eivät kuitenkaan käänny laskuun.

Myös kiinteistökauppoja tehdään tänä vuonna viime vuotta enemmän ja ulkomaalaisten sijoittajien osuus kasvaa. Alkuvuonna markkinoille ovat jo tulleet ensimmäiset ulkomaalaissijoitukset asuntoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.