Mainos

Työvoiman vuokraus lisääntyy

Työvoiman vuokraustoiminta on Työvoimapalvelualan työnantajayhdistyksen mukaan selvässä kasvussa.

Työvoimavuokrausyritysten palveluiden lisääntynyt kysyntä ilmenee tuoreesta selvityksestä, joka tehdään vuosittain työvoimanvuokrausalalla toimivien yritysten liikevaihdosta, henkilöstöstä ja asiakkaista.

-Työvoimanvuokrausalalla oli viime vuonna noin 7300 asiakasyritystä. Noin tuhat yritystä käytti alan työnvälityspalveluja palkatakseen niiden avulla palvelukseensa omaa, pysyvää työvoimaa, yhdistyksen yhdistysasiamies Ilkka Pohjanoksa kertoo.

Alan liikevaihdon kasvuennuste vuodesta 1999 vuodelle 2000 oli keskimäärin 31 prosenttia. Suurimmat kasvuennusteet ovat niillä alan yrityksillä, jotka antavat vuokralle toimisto-, taloushallinnon ja atk-työntekijöitä sekä työntekijöitä varastoihin, kuljetuksiin ja teollisuuteen. Vähiten kasvuodotuksia on ravintola- ja ohjelmatoimistolohkoilla.

Viime vuonna työvoimanvuokrausyritykset työllistivät yli 30000 työntekijää, joista noin puolet sai pääasiallisen ansion alalta. Vuokratyösuhteiden keskimääräinen kesto oli 51 vuorokautta eli saman verran kuin vuonna 1998. Pohjanoksan mukaan Suomessa työvoimanvuokraus on edelleen melko vähäistä. Koko Euroopassa vuokratyövoiman osuus työvoimasta on keskimäärin noin 2,5 prosenttia, kun se Suomessa on vain vajaat 0,3 prosenttia.

Työvoimanvuokrausyritysten liikevaihto oli keskimäärin 11 miljoonaa markkaa. Kaksi yritystä ylitti 100 miljoonan markan rajan. Koko alan liikevaihto oli noin 1,08 miljardia markkaa. Edellisenä vuonna se oli noin 1,02 miljoonaa markkaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.