Mainos

Työvoiman joukkopako uhkaa hätäkeskuksia

Hätäkeskuksissa pelätään osaavan henkilökunnan siirtyvän toisiin tehtäviin. Suuriin vaikeuksiin joudutaan, jos hätäkeskusten työntekijät vaihtavat mieluummin alaa kuin siirtyvät uusille hätäkeskuspaikkakunnille.

Esimerkiksi Jyväskylästä yksikään hätäkeskuspäivystäjä ei halua lähteä uuteen Vaasassa sijaitsevaan keskukseen. Keski-Suomen hätäkeskuksen luottamusmies Seppo Ulvila kertoo, että työntekijät miettivät paitsi uusia työmahdollisuuksia myös paluuta takaisin koulun penkille.

- Kyllähän tuossa itse kukin varmaan nettiä selaa, että mitä on tarjolla ja jopa koulutuspaikkoja. Kyllä meidän nuoremmasta päästä on porukkaa ihan ajatellut sitäkin, että meneillään olevaan kevään yhteishakuun pistää paperit likoon, Ulvila sanoo.

Lakkautuspäätöksestä huolimatta Keski-Suomen hätäkeskuksen pitäisi toimia täydellä teholla vielä neljä vuotta. Riittävän nopea avun saanti voi kuitenkin tulevaisuudessa vaarantua, jos työntekijät kaikkoavat lakkaavista hätäkeskuksista.

- Meidän ehkä suurimpia uhkakuvia on ehkä se, että jouduttaisiin tilanteeseen, jossa päivystäjät hakeutuu muihin töihin eikä enää saataisi ammattikoulutettua työvoimaa tekemään tätä työtä, toteaa Keski-Suomen hätäkeskuksen johtaja Jukka Jalasvuori.

Pula pätevistä päivystäjistä ja paikallistuntemuksen puute voi vaarantaa tulevaisuudessa jopa riittävän nopean avunsaannin. Hätäkeskuslaitoksessa pohditaankin nyt kuumeisesti niitä keinoja, joilla pitää pätevä henkilökunta alalla.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen raportti Jyväskylästä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.