Työvoimakoulutuksen teho on alakohtaista

Työvoimakoulutuskurssien teho vaihtelee voimakkaasti aloittain. Suosituimmilta aloilta ei välttämättä työllistytä, kun taas vähemmän suosituilta aloilta töitä voi löytyä saman tien.

Työvoimatoimiston ilmoitustaululla

Erilaisia työvoimakoulutuskursseja tarjotaan työvoimatoimistoista ympäri Suomen. Esimerkiksi Vantaalla on par'aikaa käynnissä toistakymmentä kurssia, joilla on yhteensä yli 200 työnhakijaa.

Vantaan työvoimatoimistossa viidessä yhdeksästä viimeisten kuukausien aikana päättyneistä kursseista yli puolet kurssin päättäneistä oli kurssin jälkeen edelleen työttömänä. Parhaimmat mahdollisuudet työllistymiseen Vantaalla olivat hoiva- ja kuljetusalalla, kun taas IT-alalla oli jo huomattavasti vaikeampaa.

- Me joudumme kilpailuttamaan ja seuraamaan kaikkia hankintasääntöjä ja se voi johtaa siihen, että työnantajalla tarve on jo mennyt ohi, apulaistoimistonjohtaja Taina Hartikainen Vantaan työvoimatoimistosta kertoo.

Työministeriössä on parhaillaan käynnissä koulutuksen ja laadun kehittämishanke, jonka tavoitteena on uudistaa työvoimakoulutusta siten, että hakijan yksilölliset lähtökohdat otettaisiin paremmin huomioon. Uudistus olisi mieleinen, jos vain resursseja riittäisi.

- Se mitä tarvitaan koko työhallinnossa on aina tietysti se, että pitäisi pystyä paljon paremmin yksilökohtaisesti kartoittamaan ihmisten tilanteet. Nythän se on hyvin pitkälti massaa. Me pyöritämme täällä papereita saadaksemme lausuntoja valmiiksi ja hakija odottaa meiltä paljon yksilökohtaisempaa palvelua, johon meillä ei valitettavasti aikaa riitä, Hartikainen valittelee.

Työvoimakoulutukseen kuluu tänä vuonna 346 miljoonaa euroa.
Työvoimakoulutuksesta lisää työministeriön sivuilla

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 16.07.2003).

Lue myös:

    Uusimmat