Mainos

Työväenpuolue yhä ykkönen Britannian vaalien alla

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan pääministeri Tony Blairin työväenpuoluetta kannattaa nyt 38 prosenttia äänestäjistä. Parlamenttivaalit pidetään ensi kuun alussa.

Britannian työväenpuolue on säilyttänyt ennakkosuosikin asemansa ensi kuun parlamenttivaalien alla. Tuoreen kyselyn mukaan parlamenttivaalien ensimmäisen kampanjaviikon lopulla hallitsevalla työväenpuolueella on viiden prosentin etumatka pääoppositiopuolueeseen konservatiiveihin.

Daily Telegraph -lehden teettämän tutkimuksen mukaan työväenpuoluetta kannattaa nyt 38 prosenttia, mikä on kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin maanantaina. Konservatiivien kannatus on pudonnut kolme prosenttiyksikköä 33 prosenttiin. Toinen oppositiopuolue liberaalit on lisännyt kannatustaan kahden prosenttiyksikön verran 22 prosenttiin.

Mielipidekysely takaisi työväenpuolueelle selvän voiton, jos vaalit pidettäisiin vain kahden suurimman puolueen kesken. Työväenpuolueen ja nykyisen pääministerin Tony Blairin hallitusta kannattaa puolet vastanneista. Noin 46 prosenttia vastanneista ilmoitti olevansa pettyneitä, jos konservatiivit voittaa vaalit. Viidennes vastanneista iloitsisi konservatiivien vaalivoitosta.

Britannian parlamenttivaalit järjestetään ensi kuun alussa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.