Mainos

Työväenpuolue voitti Uudessa-Seelannissa

Uudessa-Seelannissa on tänään äänestetty parlamenttivaaleissa, joissa pääministeri Helen Clarkin johtama työväenpuolue korjaamassa odotetun voiton.

Pääoppositiopuolueen, Kansallispuolueen, johtaja Bill English myönsikin tappionsa ääntenlaskun edetessä. Näin hallituksen muodostaminen tulee Clarkin tehtäväksi toista kertaa peräkkäin.

Työväenpuolue on saanut 41 prosenttia äänistä, kun yli 90 prosenttia äänistä oli laskettu. Kansallispuolue oli jäämässä 21 prosenttiin.

Vaikka sää oli lauantaina sateinen ja kylmä, äänestys oli vilkasta. Perinteisesti 85-90 prosenttia uusiseelantilaisista on käynyt uurnilla parlamenttivaaleissa.

Työväenpuolue ei ilmeisesti saa parlamenttiin yksinään enemmistöä, joten he joutunevat muodostamaan koalitiohallituksen esimerkiksi vihreiden kanssa. Nykyisessä parlamentissa työväenpuolueella on 47 paikkaa ja kansallispuolueella 40 paikkaa.

Yhteensä parlamentissa on 120 edustajaa, joista työväenpuolue olisi uusimpien tulosten mukaan nyt saamassa 52.

Nykyisessä parlamentissa Työväenpuolueella on 47 paikkaa ja Kansallispuolueella 40 paikkaa. Yhteensä parlamentissa on 120 edustajaa. Äänioikeutettuja on 2,65 miljoonaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.