Mainos

Työväenpuolue vahvoilla Britanniassa

Britanniassa työväenpuolue johtaa mielipidemittauksia kolme päivää ennen parlamenttivaaleja.

Times-sanomalehden kyselyn mukaan 42 prosenttia äänestäjistä kannattaa pääministeri Tony Blairin johtamaa työväenpuoluetta. Konservatiiveille äänensä antaisi 29 prosenttia.

Kysely osoittaa, että Labourin suosiota ei ole vähentänyt viikonloppuna julkisuuteen tullut Irak-muistio, joka kyseenalaistaa Tony Blairin perustelut sotaan osallistumiselle.

Blair kiistää lehtitiedot

Pääministeri Blair kiistää, että maa olisi sopinut Yhdysvaltain kanssa Irakin johtajan Saddam Husseinin syrjäyttämisestä jo yhdeksän kuukautta ennen sodan aloittamista. Brittilehti Sunday Timesille vuodetun muistion mukaan Blair olisi puhunut selvin sanoin Saddamin kukistamisesta salaisessa hallituksen kokouksessa heinäkuussa 2002.

Ulkoministeri Jack Straw sanoi muistion mukaan tuolloin, että sodan oikeutus vaikutti heikolta, koska Saddam ei uhannut naapureitaan ja Irakin kyky joukkotuhoaseiden käyttöön vaikutti pienemmältä kuin Libyan, Pohjois-Korean tai Iranin. Sunday Times kertoi, että Blair määräsi puolustusvoimien komentajan Michael Boylen esittämään hänelle sotasuunnitelman samalla viikolla.

Lehden mukaan kokouksen muistio osoittaa, että Blair salaisesti oli jo sitoutunut sotaan lähtöön.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.