Mainos

Työväenpuolue puristi vaalivoiton Uudessa-Seelannissa

Hallitseva työväenpuolue voitti lopulta niukasti haastajansa Uuden-Seelannin parlamenttivaaleissa, vaikka vielä ääntenlaskun alussa konservatiivinen kansallispuolue oli johdossa.

Uuden-Seelannin hallitseva työväenpuolue on voittanut niukasti tänään pidetyt parlamenttivaalit. Pääministeri Helen Clarkin johtama puolue sai 40,7 prosenttia äänistä, kun oppositiossa oleva konservatiivinen kansallispuolue ylsi 39,6 prosentin kannatukseen.

Clark sanoi heti voiton selvittyä, että työväenpuolueella on mahdollisuus muodostaa maahan uusi hallitus.

- Nämä vaalit olivat hyvin tiukat ja olen nöyrästi kiitollinen, että meille on tarjoutunut mahdollisuus aloittaa hallitusneuvottelut, hän sanoi.

Ääntenlaskun alussa kansallispuolue johti selvästi, mutta loppumetreillä työväenpuolue kiri johdon kiinni ja puristautui johtoon.

Työväenpuolue saa 122-paikkaiseen parlamenttiin vaalien jälkeen 50 paikkaa ja kansallispuolue 49 paikkaa. Työväenpuolueen uskotaankin kosivan uuteen hallitukseen pikkupuolueita.

Vaa'ankielenasemaan näyttäisi nousevan Uusi-Seelanti Ensin -puolue, joka saa uuteen parlamenttiin seitsemän paikkaa. Työväenpuolueen perinteinen tukipuolue vihreät sai kuusi edustajaa läpi vaaleissa.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.