Mainos

Työväenpuolue on parantanut asemiaan Norjassa

Norjan työväenpuolue on lisännyt hieman etumatkaansa oikeistopuolueeseen verrattuna.

Norja

Norjan työväenpuolue on uusimpien mielipidemittausten mukaan lisännyt hieman etumatkaansa oikeistolaiseen Höyre-puolueeseen ennen huomisia parlamenttivaaleja. Kuuden uusimman mielipidemittauksen mukaan työväenpuolue säilyy Norjan suurimpana puolueena ja saa noin 25 prosenttia äänistä.

Tämä on kuitenkin lähes 10 prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisissä, vuonna 1997 pidetyissä parlamenttivaaleissa. Se merkitsee myös 3 prosenttiyksikön taantumaa vuoden 1999 kunnallisvaaleista, joiden katsottiin menneen erittäin huonosti työnpuolueen kannalta.

Höyre näyttää taantuvan puolueista eniten, vaikka se kyselyjen valossa pysyykin selvästi toiseksi suurimpana puolueena. Eniten kannatustaan lisää Sosialistinen vasemmistopuolue. Liberaalinen Venstre-puolue on puolestaan viime päivinä edennyt keskustapuolueen kustannuksella.

Uutistoimisto NTB on tehnyt keskivertolaskelman kuuden uusimman mielipidemittauksen perusteella. Sen mukaan puolueiden kannatus on seuraava: työväenpuolue 25,2 prosenttia, Höyre 21,9, oikeistopopulistinen Edistyspuolue 13,6, Sosialistinen vasemmistopuolue 13,1, Kristillinen kansanpuolue 12,8, keskustapuolue 5,0, liberaalinen Venstre 3,4, Punainen vaaliliitto (RV) 1,5 ja muut (Rannikkopuolue mukaanluettuna) 3,5 prosenttia.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.