Mainos

Työväenpuolue ja Senioripuolue: Jyrkkä ei arvonlisäveron nostolle

Pienpuolueista Työväenpuolue ja Senioripuolue haluavat selkeitä muutoksia nykyiseen talouspolitiikkaan.

Molemmat torjuvat suunnitelmat korottaa arvolisäveroa MTV3:n Huomenta Suomen pienpuolueiden vaalitentissä.

— Arvonlisäveron korotus elintarvikkeiden kohdalta olisi katastrofaalista eläkeläisille, koska tänä päivänä osa eläkeläisistä joutuu päättämään ostaako lääkkeet vai ostaako ruokaa. Jos peruselintarvikkeiden veroa nostetaan, se on eläkeläisille murhaa, sanoi Suomen senioripuolueen puheenjohtaja Heikki Silván.

Työväenpuolueen kansanedustajaehdokas Pekka Tiainen vastusti arvonlisäveron korotuksen lisäksi myös tuloveronkevennyksiä ja vaati progressiivista pääomaveroa takaisin.

Työväenpuolue tahtoo 170 000 työpaikkaa

Tiaisen mukaan työväenpuolue tahtoo Suomeen täystyöllisyyden.

—Kun Suomi täyttää vuonna 2017 sata vuotta, silloin pitkäaikaistyöttömyys on saatava pois. Tällä vuosikymmenellä pitää tulla 170 000 työpaikkaa lisää.

Senioripuolueen Silván kertoi vaalitentissä, että eläkeläisten asioiden ajamisessa talous on tällä hetkellä a ja o. Taloudellisen hyvinvoinnin lisäksi senioripuolueen teeseihin kuuluu eläkeläisten fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin lisääminen.

—Eläkkeiden leikkaus taitetulla indeksillä vie pikkuhiljaa eläkeläisten ostovoimaa pois. Kaikki puolueet ovat ottaneet eläkeasian mukaan ohjelmiinsa, mutta vanhustenpalvelulakia ei ole vieläkään saatu aikaan. Meille on tärkeää se, että eläkeläiset pääsevät päättämään omista asioistaan.

Katso Työväenpuolueen kansanedustajaehdokkaan Pekka Tiaisen sekä Suomen senioripuolueen pj:n Heikki Silvánin haastattelu: (Huomenta Suomi 4.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.