Mainos

Työuupumus vielä luultua yleisempää

Työuupumus on odotettuakin yleisempää, selviää Työterveyslaitoksen juuri valmistuneesta tutkimuksesta. Sen mukaan arviolta 165 000 suomalaista on vakavasti uupunut työssään ja yli puolet työssäkäyvistä kokee jonkinasteista työuupumusta. Tutkituista aloista työuupumusta oli eniten maa- ja metsätalouden, koulutuksen, rahoitus- ja vakuutustoiminnan sekä majoitus- ja ravitsemustoiminnan aloilla.

Tutkimusprofessori Raija Kalimo Työterveyslaitokselta vaatii kehittämään pikaisesti muun muassa hoitavia ja kuntouttavia palveluja. Työpaikoilla taas tarvitaan merkittäviä uudelleenarviointeja ja -järjestelyjä sekä työkulttuurin muutosta.

Työuupumus oli yleisempää niillä työpaikoilla, joissa oli ollut esimerkiksi irtisanomisia tai lomautuksia. Työuupumus lisääntyy jonkin verran iän myötä. Naisilla on työuupumusta hieman miehiä enemmän.

Pitkäaikaisen työstressin oireet jaettiin tutkimuksessa kolmeen osaan: uupumusasteiseen väsymykseen, kyynisyyden kasvuun ja ammatillisen itsetunnon heikkenemiseen. Alkuvuodesta tehtyyn kyselyyn osallistui 3 300 24-65-vuotiasta henkilöä. Heistä 2 300 oli töissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.